Linkuri accesibilitate

VIDEO Ministrul Muncii anunță controale la Ditrău, Harghita, în cazul celor doi brutari srilankezi


Violeta Alexandru: Și românii muncesc în afara țării și merită respect
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:52 0:00

Violeta Alexandru: Și românii muncesc în afara țării și merită respect

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a precizat, duminică, la Palatul Parlamentului, cu ocazia Consiliului Național al PNL, că luni ar urma să primească o evaluare a inspectoratului muncii cu privire la respectarea normelor legale în cazul Ditrău.

Ea a adăugat însă că fiecare patron decide în cele din urmă cum își gestionează afacerea, conform HotNews.ro

”Am avut mai multe discuții cu șeful CNCD. (...) Ceea ce mă surprinde este atitudinea celor din comunitate față de cei care vor să muncească, uitând că și românii noștri muncesc în afara țării și merită respect. Trebuie să gândim cu echilibru această situație”, a comentat Violeta Alexandru.

Ea a mai spus că, dincolo de respectarea normelor legale, este decizia patronului cum își gestionează afacerea. Patronul din Dităru anunțase că, la presiunea comunității, va renunța la cei doi brutari srilankezi care ar urma să fie mutați.

Proprietarul brutăriei din Ditrău, care a angajat doi bărbați din Sri Lanka, și-a cerut scuze localnicilor pentru neplăceri și s-a oferit să îi mute pe cei doi din procesul de producție. Oamenii nu au acceptat scuzele, stabilind să scrie o petiție cu care se vor lua măsurile următoare.

VIDEO Doi srilankezi în Harghita - O poveste despre ură și dezinformare
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:09:18 0:00

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG