Linkuri accesibilitate

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, despre birocrația care întârzie și cu 6 luni recalcularea pensiilor


 Violeta Alexandru, ministrul Muncii
Violeta Alexandru, ministrul Muncii

Termenul legal pentru recalcularea pensiilor este de 45 de zile, dar din cauza unui adevărat labirint birocratic, acesta ajunge și la 6 luni, arată Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

Există cazuri în care întârzierea recalculării depășește cu mult termenul legal, motivul fiind un traseu birocratic la finalul căruia nu răspunde nimeni, scrie Violeta Alexandru pe Facebook.

”Labirintul pensionarului român. Ce găsesc la preluarea mandatului. 10 pași întinși uneori până la 6 luni peste ternenul de 45 zile din lege prin nenumărate runde de verificare/verificare la verificare până nu se mai știe cine răspunde în caz că persistă o greșeală la (re)calcularea unei pensii”.

Ministrul a prezentat și o imagine cu traseul pe care trebuie acum să-l urmeze o procedură de recalculare.

Labirintul pe care îl parcurge recalcularea pensiilor
Labirintul pe care îl parcurge recalcularea pensiilor

La câteva zile de la preluarea portofoliului, ministru Alexandru declara că este îngrijorată de faptul ”că softurile ministerului care gestionează sistemele de calcul pentru pensii, salarii, tot ce înseamnă infrastructura pe baza căreia iei decizii cu privire la politicile salariale și de pensii în acest minister are nenumărate probleme".

Violeta Alexandru mai arăta că două aplicații au mari probleme: "La AJOFM, de exemplu, există 2 aplicații pentru care s-au plătit milioane de euro în ultimii ani. Prima este în cercetare la organele de specialitate ale statului român cu serioase suspiciuni. A doua aplicație este cu mult mai slabă decât prima și nu oferă toate facilitățile pentru a avea o privire corectă asupra sistemului de cursuri și angajare și pregătire profesională pentru toți ce care se află în situația vulnerabilă din punct de vedere al locurilor de muncă".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG