Linkuri accesibilitate

Ministrul Năsui renunță la directoarea cu probleme la CNSAS: „Îmi cer scuze”


Ministrul Economiei, Claudiu Năsui (stânga), și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui (stânga), și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Ministerul Economiei a declarat pentru Europa Liberă că a renunțat la transferul directoarei de la Ministerul de Finanțe care este acuzată de colaborare cu fosta Securitate.

Claudiu Năsui a solicitat pe 19 ianuarie premierului Cîțu ca Florina Prisecaru, director general adjunct în cadrul Ministerului de Finanțe, să fie detașată ca secretar general la Ministerul Economiei.

Persoana solicitată de ministrul Economiei are o decizie în primă instanță de colaborare cu fosta Securitate, după ce CNSAS a trimis dosarul în instanță.

Ministrul Năsui a declarat pentru Europa Liberă că a renunțat la această persoană, după ce în presă au apărut informații despre acest transfer între ministere și problemele Florinei Prisecaru,

„Am căutat o persoană care să aibă experiență în zona aceasta. Nu cunosc multă lume la stat, așa că am căutat cât de bine am putut persoane. Am renunțat la numirea ei în calitate de secretar general tocmai din cauza dosarului CNSAS, dar m-am gândit că un transfer de la un minister la altul nu va fi problematic. Mutarea ei ar fi fost de pe postul pe care îl ocupă acum, pe fix același post la economie”, a scris pe Facebook Claudiu Năsui.

Ministrul și-a cerut scuze pentru situața creată. El a ținut să precizeze că s-a încercat și un atac la persoana sa.

„Văd că se reia minciuna că familia mea ar avea vreo treabă cu fosta securitate. Am crezut că minciuna aceasta se va termina odată cu campania. Ca să fie clar, familia mea nu a avut nicio legătură, de niciun fel, cu fosta securitate, nici înainte de revoluție și nici după”, a adăugat Năsui.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

XS
SM
MD
LG