Linkuri accesibilitate

Nelu Tătaru: Profesorii cu boli cronice pot preda online. Tipuri de adeverințe


Ministrul Nelu Tătaru

Ministrul Nelu Tătaru spune că profesorii care au boli cronice pot ei înșiși opta pentru predarea online. Pentru a o face au nevoie doar de o recomandare medicală de la medicul curant, spune ministrul.

Nelu Tătaru a explicat ce tipuri de adeverințe sunt necesare la începutul anului școlar, pentru copii și pentru profesorii cu boli care pot fi asociate comorbidităților.

Adeverințele pentru copii

Pe de o parte, sunt adeverințele pentru copiii cu boli cronice și care se eliberează de medicii curanți sau de medicii de familie. În baza acestor adeverințe, copiii pot face școală online.

O altă adeverință pentru copii este cea care atestă că elevul are în familie persoane cu comorbidități. În urma eliberării acestei adeverințe, copiii pot urma cursurile online, tocmai pentru a nu-și expune rudele îmbolnăvirii.

A treia adeverință este cea care confirmă că elevul pentru intra în colectivitate, necesar doar la începutul fiecărui ciclu de învățământ. Ministrul Nelu Tătaru a spus că adeverința poate fi obținută de la medicii de familie și în prima săptămână de școală. Perioada a fost prelungă pentru a nu se forma cozi la cabinetele medicilor de familie, a explicat ministrul Sănătății.

Adeverința pentru profesori

Se eliberează de la medicul curant pentru profesorii care au comorbidităţi și pot fi expuși riscului îmbolnăvirii. În baza acestui document, profesorii pot opta pentru predarea online.

Anunțul făcut vineri de Grupul de Comunicare Strategică:

  • Elevii care fac parte din grupe de risc în ipoteza infectării cu noul coronavirus (COVID-19), sau locuiesc cu persoane care se află în grupele de risc, pot face școala online, pe baza unei solicitări din partea părinților, în urma unei adeverințe medicale din partea medicului de familie sau a medicului curant.
  • În cazul absenței de la școală pentru cel puțin 3 zile consecutive, elevul va trebui să prezinte în momentul revenirii la școală o adeverință medicală din partea medicului de familie.
  • La fel ca și în anii precedenți, elevii care intră în noul ciclu de învățământ (ex: grădiniță - grupa mică, primar - clasa I, gimnaziu - clasa IV, liceal - clasa IX, postliceal) trebuie să prezinte o adeverință de intrare în colectivitate care poate fi eliberată de medicul de familie în cursul primei săptămâni de școală, dacă nu se regăsește în dosarul de înscriere.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG