Linkuri accesibilitate

Ministrul Nelu Tătaru: Ne gândim la un management militar și la spitalul din Deva


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat marți seară că este posibil ca și la spitalul județean din Deva, unde conducerea a demisionat, să fie impusă conducere militară, ca la Suceava.

"Avem o discuţie pentru spitalul din Deva (privind management militar la spital -n.r.) Rămâne, în această seară să am o discuţie şi cu prefectul, şi cu primarul, despre felul în care acei domni manageri, directori medicali şi-au dat demisia ieri. Rămâne ca, astăzi, să-mi facă o nouă propunere şi ne gândim şi la un management militar şi la Deva", a declarat ministrul Sănătăţii Nelu Tataru, citat de Agerpres, marți, la Brașov, unde a avut o discuție cu managerii spitalelor cu probleme.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, Silviu Didilescu, şi directorul medical, Claudiu Antal, au demisionat marți. Sindicatul medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva „Medicorum Honorem” a acuzat conducerea unităţii medicale de „abuzuri” în gestionarea activității unității medicale gramul de lucru al cadrelor medicale, în contextul epidemiei de COVID-19, solicitând intervenţia miniştrilor Sănătăţii şi Muncii pentru detensionarea situaţiei. Într-o scrisoare deschisă adresată miniştrilor Nelu Tătaru şi Violeta Alexandru, medicii susţin că după ce spitalul a intrat în carantină, pe 29 martie, personalul medical nu a mai putut părăsi unitatea sanitară, iar SJU Deva ar fi continuat să interneze cazuri noi de bolnavi COVID-19 pozitiv.

Întrebat marți de jurnaliști, la Brașov, dacă are în vedere o conducere militară și pentru Spitalul Universitar din București, ministrul Tătaru a spus că „acum nu trebuie peste tot ajutor militar”.

XS
SM
MD
LG