Linkuri accesibilitate

Ministrul Vela cere PSD să returneze mașinile cumpărate de MAI


Marcel Vela, ministrul de Interne
Marcel Vela, ministrul de Interne

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, vineri, că a cerut Camerei Deputaților să returneze mașinile de lux, cumpărate în mandatul fostului ministru, Carmen Dan, afirmând că acestea erau destinate protecției demnitarilor PSD.

Ministrul Vela a spus că sunt cinci mașini, un BMW seria 7 și 4 autoturisme Volkswagen Touareg, acestea din urmă fiind achiziționate de Jandarmerie.

Ministrul Carmen Dan a cumpărat din banii ministerului un BMW Seria 7 pentru Camera Deputaților (...) A cumpărat și 4 mașini Touareg pentru protecția demnitarilor PSD”, a declarat Vela, într-o conferință de presă, spunând că a cerut deja Camerei Deputaților să le returneze Ministerului de Interne.

Marcel Vela a acuzat fosta conducere a MAI că a folosit banii Ministerului pentru protecția demnitarilor PSD, în loc să fie ulilizați pentru dotarea Poliției și că, pentru cumpărarea autoturismului BMW, a exista în înțelegere „între Carmen Dan și cel care a condus Camera Deputaților”, adică „ori domnul Dragnea, ori cine a urmat după dânsul”. La conducerea Camerei Deputailor se află Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD.

Au fost cumpărate și 4 mașini Touareg noi la Jandarmerie pentru protejarea demnitarilor PSD, de 200 de mii de euro. Cu 200 de mii de euro puteau fi cumpărate 2000 de pistoale pentru polițiștii din stradă, care au Carpați”, a afirmat Vela.

Ministrul de Interne a mai spus că Jandarmeria a făcut și alte achiziții costisitoare, sute de televizoare cumpărate cu 1.000 de euro bucata.

Afirmațiile despre cumpărarea unor mașini de lux au fost făcute ca răspuns la o întrebare privind nemulțumirile sindicaliștilor legate de măsurile de reformă și de dotări.

În plus, Sindicatul Polițiștilor Europeni - Europol a anunțat vineri că doi polițiști s-au răsturnat cu mașina de serviciu, aflată într-o stare avansată de uzură, între Satu Mare și localitatea Micula.

„Îi sugerăm domnului ministru, dacă tot nu poate achiziționa mașini noi, măcar să achiziționeze un lot de sicrie de la pompe funebre”, au scris, vineri, reprezentanții sindicatului Europol pe pagina de Facebook.

XS
SM
MD
LG