Linkuri accesibilitate

Mioara Costin, consilierul de stat care a diseminat documentul intern al PNL cu resursele guvernului, a demisionat


Mioara Costin a apărut ca autoare a diseminării unui document de campanie internă în beneficiul candidatului Florin Cîțu la șefia PNL, transmis cu resursele guvernului și din postura de consilier de stat angajat la guvernul României
Mioara Costin a apărut ca autoare a diseminării unui document de campanie internă în beneficiul candidatului Florin Cîțu la șefia PNL, transmis cu resursele guvernului și din postura de consilier de stat angajat la guvernul României

Mioara Costin apare ca autoare a transmiterii, cu resursele guvernului, a unui document intern al PNL, în beneficiul premierului Florin Cîțu, candidat la șefia partidului.

Consilierul de stat Mioara Costin a fost eliberată din funcție la cerere, potrivit unei decizii semnate joi de premierul Florin Cîțu.

Decizia semnată de premierul Florin Cîțu
Decizia semnată de premierul Florin Cîțu

Cu toate insistențele jurnaliștilor, premierul Florin Cîțu nu a reușit să explice marți de ce un document care prezintă liniile de comunicare din partid poartă pe el antetul Guvernului și al Cancelariei prim-ministrului.

Aproape nouă minute a evitat premierul un răspuns clar: dacă documentul plecat de la Guvern este autentic și dacă șeful Cancelariei, plătit din bani publici, lucrează pentru candidatul la șefia PNL Florin Cîțu sau pentru premier.

În loc să verifice ce s-a întâmplat la Guvern, premierul a cerut celor care spun că documentul este real să vină cu dovezi.

„Domnul Orban trebuie să vină cu dovezi că este adevărat. Eu îmi aduc aminte că au fost alte documente despre care spuneau că sunt înregistrate la guvern, dar nu le-am găsit. Cine spune că e un document real, să vină cu probele. Domnul Teodorovici, domnul Orban să demonstreze că este un document real. Acest document nu a ajuns la guvern, pe masa mea, nu a fost semnat"”, a răspuns de mai multe ori Florin Cîțu, fără să menționeze vreodată dacă acest document este real sau unul fals.

Documentul apare ca fiind redactat de Mioara Costin, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Costin a fost reporter la Realitatea PLUS și a preluat funcția de la Guvern datorită bunei relații pe care o avea cu premierul în funcție. Ea l-a înlocuit pe Andi Manciu, considerat un apropiat al lui Ludovic Orban.

Surse din PNL au declarat pentru Europa Liberă că documentul a fost trimis de Mioara Costin pe whatsapp și ea apare ca fiind autoarea materialului.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG