Linkuri accesibilitate

Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, la Înalta Curte în procesul de delapidare


Mircea Drăghici și Liviu Dragnea
Mircea Drăghici și Liviu Dragnea

Procesul lui Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, trimis în judecată pentru delapidare și folosirea subvențiilor primite de partid în alte scopuri, a început la Înalta Curte.

Din completul de judecată fac parte magistrații Ionuț Matei, Horia Șelaru și Aida Popa, care este și președinta completului.

Drăghici a susținut că este nevinovat și a refuzat o înțelegere pentru recunoașterea faptelor, ceea ce presupunea o variantă simplificată de judecată. ”Sunt nevinovat, vreau să fiu judecat prin procedura de drept comun”, a declarat Mircea Drăghici în fața instanței, potrivit ziare.com, și a spus că va da declarații doar după ce toți martorii vor fi audiați.

Procurorul DNA a cerut audierea lui Corneliu Geană, proprietarul imobilului care ar fi fost achiziționat de Drăghici cu banii PSD, primiți de la bugetul de stat.

S-a mai cerut audierea mai multor inspectori și șefi din cadrul Autorității Electorale Permanente, printre care Daniel Barbu si Constantin Mituletu-Buica, dar și a deputatului Marian Neacșu, fost secretar general al PSD și fost membru al Biroului Permanent.

Avocații lui Drăghici contestă mai multe expertize și procese-verbale realizate de DNA, cel mai important fiind cel privind localizarea prin GPS a lui Mircea Drăghici la vila din Pipera.

”Se impune realizarea unei expertize în telecomunicații, am luat deja legătura cu un expert. Obiectivul: dacă cele consemnate în procesul-verbal din 11 iulie 2019 corespund sau nu adevărului în ce privește localizarea în timp și spațiu," a spus unul dintre avocații lui Drăghici..

Primii martori vor fi audiati pe 2 aprilie.

Mircea Drăghici a anunțat la începutul lui februarie, pe pagina sa de Facebook că demisionează din PSD și spune că activitatea politică devine pentru el un „capitol închis”.

După condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare și preluarea puterii în partid de Viorica Dăncilă, Drăghici a fost obligat să-și dea demisia din funcția de trezorier, după ce DNA a deschis dosarul în care este acuzat că a cumpărat pentru el o vilă în Pipera și o mașină costisitoare cu banii de la bugetul de stat destinați PSD. Dosarul a fost finalizat de DNA și a fost trimis în judecată pentru utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate și pentru două fapte de delapidare.

Potrivit DNA, Drăghici a cumpărat 2/3 dintr-o vilă cu banii primiți ca subvenție de PSD. Ulterior, contractul a fost anulat și banii au fost returnați. Tot din banii partidului a cumpărat o mașină pe care a vândut-o apoi soției sale, fără a încasa contravaloarea acesteia la momentul înstrăinării, ci abia peste o lună și jumătate.

XS
SM
MD
LG