Linkuri accesibilitate

Adjunctul NATO, Mircea Geoană, mesaj după incidentul cu drona: „Autoritățile trebuie să continue investigația!”


Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană spune că NATO așteaptă concluziile autorităților române în cazul incidentului cu dronă din județul Tulcea, pentru a le analiza în comun

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană spune că alianța nord-atlantică realizează că incidentul în care mai multe resturi dintr-o dronă au fost găsite pe teritoriul României a provocat neliniște în opinia publică și că așteaptă ca autoritățile românești să finalizeze investigația.

Mircea Geoană a reluat mesajul exprimat de șeful NATO, Jens Stoltenberg, care a spus joi că nu există nicio informație că Rusia ar fi atacat deliberat România.

„Știu că în ultimele zile, incidentul petrecut la granița dintre România și Ucraina a provocat multă neliniște și preocupare în opinia publică românească și mai ales în zonele limitrofe acestei zone”, a spus secretarul general adjunct al alianței nord-atlantice.

„Vreau să reconfirm pe această cale faptul că, din informațiile noastre de la NATO, nu este vorba despre o intenție deliberată de a ataca teritoriul României, ceea ce ar fi însemnat un atac deliberat împotriva teritoriului NATO.”

El a adăugat că alianța așteaptă ca autoritățile române, cu care este în contact permanent din punct de vedere politic și miliar, „să continue investigația pentru a afla toate elementele pe care le putem analiza împreună.”

Oficialul NATO a spus că alianța monitorizează situația din regiune și „veghează” la securitatea țărilor aliate.

„Vreau să dau un mesaj către întreg poporul român: să aibă încredere în NATO. Deciziile pe care le am luat la Vilnius (la summit-ul NATO, n.r.) de a veni cu noi planuri de apărare pentru țările NATO, pentru zona Mării Negre în particular și pentru România în special, sunt în curs de derulare, sunt mai importante decât oricând”, a spus Mircea Geoană.

„Aveți încredere în NATO, e mesajul meu pentru voi toți”, a conchis el.

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG