Linkuri accesibilitate

Mircea Geoană: Violarea spațiului aerian de către Rusia, cu drone, poate fi testarea capacității reale de apărare antirachetă din România


Mircea Geoană spune că planul victoriei al liderului de la Kiev nu include cedarea de teritorii Rusiei, dar „la un moment dat, se va ajunge la o discuție despre cât teritoriu” va rămâne sub ocupația Rusiei și cât va putea menține Ucraina.

Mircea Geoană susține în interviul acordat Europei Libere că, deși pe frontul din Ucraina situația este complicată acum, ea nu este dramatică și în nici un caz Rusia nu ar avea resurse să ajungă până la Odesa.


Candidat la alegerile prezidențiale a doua oară, Geoană spune că nu există încă un consens în rândul aliaților cu privite la aderarea Ucrainei la NATO care este un element „politic și strategic”.

Fostul secretar general adjunct al NATO crede că președintele Volodimir Zelenski și poporul ucrainean încă au resurse și ajutor extern pentru a lupta cu Rusia.

Pe de altă parte, la Europa Liberă, explică de ce a mers la Moscova să discute cu lideri ruși, în vizită privată, în 2009, deși era președinte al Senatului României.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG