Linkuri accesibilitate

Mișustin, alegerea făcută de Putin, a fost votat de parlament


Mihail Mișustin, propunerea președintelui rus Vladimir Putin pentru postul de premier, a fost votat joi de parlament

Parlamentarii ruși l-au votat joi pe candidatul propus de președintele Vladimir Putin pentru postul de prim-ministru, în locul demisionarului Dmitri Medvedev.

Prea puțin cunoscutul șef al Fiscului, Mihail Mișustin, a fost votat joi de 383 de deputați din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului Rusiei, în timp ce 41 de deputați s-au abținut de la vot.

Medvedev și cabinetul său și-au dat demisia cu o zi în urmă după ce Putin și-a folosit discursul anual privind starea națiunii pentru a solicita un referendum privind modificări constituționale substanțiale, despre care a spus că vor consolida puterile parlamentului.

Modificarea Constituției ar putea contribui la menținerea la putere a lui Putin, care conduce Rusia de mai bine de două decenii, și după ce-și încheie mandatul, în 2024.

La scurt timp după demisia cabinetului Medvedev, Kremlinul a anunțat că președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a numit pe șeful Fiscului, Mihail Mișustin, în funcția de premier.

După vot, Mișustin a declarat jurnaliștilor că se așteaptă să-și prezinte noul cabinet în zilele următoare.

"Avem toate resursele necesare pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite de președinte", a spus joi Mihail Mișustin, după votul parlamentului.

Citește și:

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG