Linkuri accesibilitate

Primar și oficiali din Bistrița-Năsăud, reţinuţi pentru corupție și fals, legate de alegerile locale


Fotografie generică
Fotografie generică

Joi, după mai multe percheziţii la persoane fizice, dar şi la o primărie din Bistriţa-Năsăud, au fost reţinuți primarul localității Sânmiahiu de Câmpie, viceprimarul, secretarul primăriei și un viitor consilier local, pentru infracțiuni de corupție legate de alegerile locale.

Anchetatorii afirmă că „în perioada martie – iunie 2024, funcționari din cadrul unei primării din județul Bistrița Năsăud, au eliberat în fals mai multe adeverințe pentru stabilirea domiciliului/reședinței pe raza comunei a unor persoane care, în realitate, nu dețineau proprietăți în perimetrul respectiv, cu scopul de a vota un anumit candidat/partid la alegerile locale din data de 09.06.2024”, arată un comunicat al Direcției Generale Anticorupție.

În urma schimbării domiciliului și a exercitării votului, fiecare alegător ar fi primit suma de 700 de lei, mai susțin anchetatorii

Procurorii au dispus reținerea pentru 24 ore față de patru persoane, respectiv primarul localității, viceprimarul, secretarul primăriei și un viitor consilier local. Surse citate separat de News.ro și G4Media spun că sunt vizați oficiali din localitatea Sânmihaiu de Câmpie din județul Bistrița Năsăud.

Față de un alt viitor consilier local, a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Anchetatorii au precizat că audierile celor patru persoane reţinute urmează să se desfăşoare în cursul zilei de vineri.

Tot vineri, ofițerii DGA – Bistrița-Năsăud pun în executare un mandat de aducere pentru încă o persoană, funcționar în cadrul aceleiași primării, în vederea audierii la unitatea de parchet.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG