Linkuri accesibilitate

Șoferii din Târgoviște au avut acces doar cu parolă, în zona mitingului PSD


Oamenii din Târgoviște aveau nevoie să știe o parolă pentru ca Poliția să le dea voie să circule pe 14 străzi din Târgoviste
Oamenii din Târgoviște aveau nevoie să știe o parolă pentru ca Poliția să le dea voie să circule pe 14 străzi din Târgoviste

Poliția recunoaște că a restricționat traficul în zona mitingului electoral al PSD de la Târgoviște, permițând accesul doar șoferilor care spuneau o parolă, convenită cu organizatorii de la PSD.

Accesul auto în zona adiacentă mitingului PSD de la Târgoviște, de duminică, s-a făcut doar pe baza unei parole convenite între PSD și poliție. Acest lucru a fost recunoscut de Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița, după ce pe Facebook au apărut imagini cu șoferi care nu puteau circula în zonă, pentru că nu știau parola cerută de poliție. Poliția mai susține, într-un comunicat de presă, că accesul pietonal nu a fost restricționat.

„Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa a luat o serie de măsuri pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă şi fără incidente a manifestării publice din municipiul Târgovişte, ca urmare a solicitării organizatorului evenimentului şi în concordanţă cu legislaţia în vigoare”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Poliția susține că a luat aceste măsuri pentru a proteja participanții la mitingul electoral al PSD. 14 străzi au fost restricționate traficului auto, pe bază de parolă, în intervalul orar 10-16, în ziua de duminică.

Parola ar fi fost formată dintr-o singură literă, scrisă pe o hârtie, conform Digi24. Litera corespundea localității de unde provenea fiecare mașină care aducea participanții la mitingul PSD.

„Pentru participanţii la miting a fost stabilită de către organizator şi avizată de autorităţile locale, ca la orice manifestare publică, o zonă în care, pe perioada desfăşurării evenimentului, să poată staţiona autoturismele cu care aceştia au făcut deplasarea. În acest context, având în vedere numărul mare de participanţi, organizatorul activităţii publice din municipiul Târgovişte a luat decizia de a institui o parolă, pentru a facilita accesul autovehiculelor în această zonă, nu în oraş. Restricţiile de circulaţie au fost stabilite în cadrul şedinţei organizate pentru avizarea adunării publice”, mai arată Poliția Dâmbovița.

Duminică, la mitingul electoral al PSD de la Târgoviște, au participat câteva mii de oameni.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG