Linkuri accesibilitate

Mitingul PSD de la Iași. Tiparul discursurilor lui Dragnea: Nu ne vindem țara și justiția ne prigonește


Miting PSD in Iasi
Miting PSD in Iasi

Autobuze pentru pesediștii din teritoriu, pancade, garduri, aplaudaci, muzică și, evident, discursuri. La Iași, PSD și Liviu Dragnea au vrut să-și ia revanșa pentru huiduielile de acum o lună și să arate liderilor europeni, strânși la summit-ul de la Sibiu, că poporul îi iubește.

Socoteala de la sediu nu se prea mai potrivește, în ultimul timp, cu cea din târg, deși priceperea PSD în organizarea de mitinguri rămâne la superlativ.

În Piața Unirii, strașnic flancată cu garduri de fier și jandarmi, s-au adunat circa 20.000 de simpatizanți, veniți cu autocarele antamante din vreme, așa cum a arătat Europa Liberă, de liderii locali. Problema e că dincolo de garduri erau câteva mii de protestatari, înarmați și ei cu pancarde și vuvuzele. Două lumi paralele, cum se tot zice de vreo doi încoace. Unii cu ”PSD, te iubim” și ”Dragnea, președinte”, ceilalți cu ”PSD, ciuma roșie” și ”Dragnea, la pușcărie”. Noroc cu jandarmii, vreo 400 aduși din Constanța, după cum relatează Ziarul de Iași.

Miting PSD- foto Ziarul de Iasi
Miting PSD- foto Ziarul de Iasi

Proteste Iași- foto Ziarul de Iași
Proteste Iași- foto Ziarul de Iași

Tiparul celor 4 mesaje ale lui Dragnea

Discursurile lui Liviu Dragnea încep bine- Europa, te iubim- și se termină prost, cu problemele Justia și Iohannis. Cel de la Iași nu a făcut excepție

1. Noi sutem patrioți adevărați

”Avem cu toții dreptul la un viitor comun, moldovenii, ardelenii, muntenii, dobrogenii, bucovinenii, toți locuitorii acestui sfânt pământ. Patria înseamnă pace, nu război, poporul înseamnă unitate, nu dezbinare, patriotismul înseamnă conștiință și nu case dobândite fraudulos.

Ștefan cel Mare a luptat în 47 de bătălii fiindcă a iubit pacea. Trebuie să ne străduim să învățăm de la el cum trebuie căutată pacea politică, socială, economică.

Occidentul de-a lungul vremii ne-a ajutat, ne-a deprins cu civilizația și îi suntem îndatorați. Dar e bine ca această datorie să o plătim în moneda potrivită, în solidaritate și respect, în corectitudine și reciprocitate. Dar nu vreau să plătim această datorie cu contracte și concesiuni forțate, porturi și resurse naturale cedate, cu obediență politică și cedare de suveranitate.

Nu vreau să permitem unora din România care se cred europeni până la trădare să angajeze România pe traiectoria unei colonii care s-a predat cu tot cu lider și bogățiile sale. Suntem un stat suveran, o națiune independentă care datorează Europei o imensă recunoștință”.

2. Noi v-am dat și, ei ne pun piedici

”Noi guvernăm pentru români, creștem pensiile, salariile, îi aducem înapoi pe medicii plecați, redăm demnitatea dascălilor, ducem la sate energie, gaze, canalizări și Internet, îndreptăm legile strâmbe, construim autostrăzile care nu s-au construit până acum.

Acordăm ajutor de stat marilor investitori, IMM-urilor, tinerilor care învață, care muncesc, care se căsătoresc, pe cei care nu muncesc prin cursuri de conversie profesională, acordăm ajutor prin programul Ștart UP Nation (sic, n.r.)

Dacă vrem să mâncăm românește trebuie să votăm românește. Încercăm să o facem în pace, nu putem. Am fost lăsați să ne vedem de munca noastră? Vi se pare că ce face regimul Iohannis și slugile lui ne ajută?

3. Justiția ne prigonește

”Știu că nu v-a fost ușor de când suntem la guvernare. Știu ce pățiți fiecare dintre voi, primari, consilierii locali, parlamentari. Sistemul a declanșat împotriva noastră, a tuturor, o sinistră operațiune de exterminare politică. PSD le-a stat în gât imediat după victoriile devastatoare din 2016. Au încercat să ne rupă, să ne dezbine, să ne intimideze, să ne facă dosare, să ne bage la închisoare. În cazul meu aproape că au reușit. Nu am de gând să renunț. Voi merge până la capăt.

De ce continuă să o facă? Fiindcă noi suntem un partid prea mare pentru planurile care le au cu această țară. Câtă vreme suntem mari îi încurcăm. De aia vor să ne fragmenteze și să ne facă mici. Noi aducem bani, creștere în economie. Câtă vreme noi avem succes în guvernare ei nu au șanse să ne bată democratic, de asta se folosesc de procurori, de securiști, de dosare, de dezinformări și de campanii mizerabile de presă. Provoacă ură, dezbinare, violență”.

4. Iohannis cel rău

”Dacă Iohannis și slugile lui blochează România în numele unor interese străine asta înseamnă că o țară întreagă este blocată și batjocorită. Ce rămâne la capătul acestui război?

PSD care face, Iohannis care stă, PSD care dezvoltă țara și Iohannis care o blochează. PSD care eliberează justiția și Iohannis care se chinuie să o țină în continuare captivă. PSD care oferă liniște și Iohannis care vrea conflicte de stradă, un PSD care oferă și un Iohannis care se pregătește să ia totul înapoi”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG