Linkuri accesibilitate

Moțiunea împotriva lui Tudorel Toader a fost respinsă, însă PSD își menține nemulțumirile la adresa ministrului


Tudorel Toader este așteptat cu ordonanțe de urgență de către PSD
Tudorel Toader este așteptat cu ordonanțe de urgență de către PSD

Moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader a fost respinsă de plenul Camerei Deputaților, după ce PSD s-a mobilizat la vot.

Florin Iordache, lider al PSD, a declarat după votul plenului că își menține nemulțumirea la adresa lui Tudorel Toader, care nu a prezentat Parlamentului ordonanțele prevăzute în programul de guvernare. Iordache nu a precizat despre care ordonanțe ar fi vorba, însă, PSD a cerut adoptarea rapidă a articolelor declarate constituționale din Codurile penale, între care reducerea termenului de prescripție și abuzul în serviciu sunt așteptate de social-democrați. De asemenea, este vorba și despre Ordonanța care permite introducerea contestației în anulare, o cale extraordinară de atac, pentru procesele de corupție derulate începând cu 2014, judecate de completuri de cinci judecători.

Votul asupra moțiunii simple a fost amânat în urmă cu două săptămâni, pentru că la momentul respectiv avea toate șansele să fie adoptată. Lideri ai PSD, între care Florin Iordache, nr 2 în ierarhia Camerei Deputaților, și-au exprimat atunci la scenă deschisă nemulțumirile la adresa lui Toader.

Au fost declarații care vorbeau și de remanierea lui Toader din fruntea Ministerului Justiției, pentru că nu ar fi dat curs rezoluțiilor politice asumate de conducerea PSD, referitoare la modificări în sistemul judiciar și în legislația penală.

Între timp însă, PSD a decis, într-o ședință a conducerii partidului, ca votul pe moțiunile simple ale opoziției, cea pe Justiție și pe Finanțe, să fie împotrivă.

XS
SM
MD
LG