Linkuri accesibilitate

Moțiunea de cenzură, citită în fața unei săli aproape goale. Votul, joia viitoare


the parliament of Romania on the day of reading the censorship motion - October 2019
the parliament of Romania on the day of reading the censorship motion - October 2019

Senatorul PNL, Florin Citu, a citit moțiunea de cenzură a opoziției într-o sală în care au fost prezenți doar 128 de parlamentari. Moțiunea va fi dezbătută și votată joia viitoare, după ce opoziția a reușit, miercuri, să răstoarne decizia PSD de a o programa sâmbătă.

"Guvernarea PSD este cea mai tragică farsă pentru România. În 2 ani și 8 luni s-au perindat prin guvern peste 80 de miniștri. Guvernul PSD poate fi numit guvernul șanselor ratate pentru România (...)Este grav că nu s-a construit nimic cu bani împrumutați la dobânzi impovărătoare. Prin lipsa investițiilor vedem cum se degradează și ceea ce s-a construit anterior. Autostrăzi nu se construiesc, doar se deseneaza pe harta țării. Guvernul nu vrea sa auda avertismentele instituțiilor financiare.

(…)Situația din învățământ se înscrie în același peisaj disprețuitor. Guvernul nu dă doi bani pe soarta școlilor romînești. Guvernul mai taie mereu câte ceva din banii alocați Educației. (...) România pierde șansa de a construi spitale regionale din bani europeni”, se spune în textul moțiunii

Senatorul PNL i-a indemnat pe parlamentari să voteze moțiunea de cenzură, pentru a dărâma cel mai ”nociv” guvern postdecembrist.

"Doamnelor si domnilor senatori si deputati, votați moțiunea de cenzură să punem punct celui mai nociv guvern pe care l-a avut țara în ultimii 30 de ani. Salvași astfel ce se mai poate salva din România. Orice zi cu guvernul PSD înseamnă oportunități ratate pentru România. Votați moțiunea de cenzură pentru a reda speranța românilor de pretutindeni", a încheiat Florin Citu.

Moțiunea a strâns 237 de semnături de la parlamentarii PNL, USR, PMP, UDMR, PRO România, ALDE, doi deputați ai minorităților naționale, patru parlamentari PSD și un deputat independent. Pentru a trece, moțiunea are nevoie de 233 voturi.

Un prim semnal a fost dat miercuri, când în plenul reunit s-a votat schimbarea calendarului decis cu voturile PSD în Birourile Permanente, în urma căruia moțiunea urma să fie citită sâmbătă. PSD a fost înfrânt la vot, iar Marcel Ciolacu, șeful Camerei Deputaților a recunoscut că partidul a pierdut majoritatea în parlament.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG