Linkuri accesibilitate

Moțiunea de cenzură e gata: ”Guvernul șanselor ratate trebuie să plece”, Dăncilă trebuie demisă


Premierul Viroca Dăncilă va avea de înfruntat o moțiune de cenzură care a strâns deja 237 de semnături
Premierul Viroca Dăncilă va avea de înfruntat o moțiune de cenzură care a strâns deja 237 de semnături

Moțiunea de cenzură ”Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” a strâns deja 237 de semnături de la toate partidele, inclusiv PSD, iar până lunea viitoare când va fi depusă în Parlament va mai aduna încă vreo 10.

Într-un text dur la adresa guvernului Dăncilă, numit și ”guvernul șanselor ratate pentru România”, este contestată întreaga prestație a PSD și a succesivelor cabinete din acești trei ani.

Textul integral al Moțiunii de cenzură

Text moțiune de cenzură

Premierul Dăncilă este acuzat că își folosește funcția pentru vendete împotriva adversarilor politici, că a încurajat ”mesaje naționalist-șovine la adresa minorităților naționale” și nu a sancționat ”derapajele grave din discursurile pline de ură”.

Unul dintre principalele reproșuri se referă la lipsa oricărui proiect major de insfrastructură și la proasta utilizare a banilor împrumutați la dobânzi fabuloase din care nu s-a construit nimic.

Investițiile lipsesc și investitorii au fost alungați, iar de la companiile private au fost confiscate miliarde de euro. Deși există creștere economică, indicatorii economici s-au înrăutățit, inflația a crescut, iar deficitul contului curent s-a dublat.

”Guvernul României nu vrea să audă niciunul dintre avertismentele instituţiilor financiare care spun că România a devenit, în ultimii aproape 3 ani, statul cel mai vulnerabil din Uniunea Europeană, în faţa unei posibile crize economice sau a unei recesiunii. Cauza – toate resursele financiare din ţară au fost epuizate, cele împrumutate au fost dirijate preponderent către consum, iar pentru investiţii publice s-au cheltuit, de la un an la altul, tot mai puţini bani.”, se spune în textl moțiunii.

Sunt trecute în revistă toate domeniile-cheie- educație, sănătate, infrastructură, atrăgându-se atenția că toate sunt în gravă suferință, iar guvernul nu a făcut practic nimic pentru a le redresa.

În moțiune se vorbește și despre votul din diaspora, de care Guvernul este pe cale ”să-și bată încă o dată joc”.

Semnatarii moțiunii o acuză pe Viorica Dăncilă că ”vrea să-i mai păcălească încă o dată pe români, cu aşa-zisa restructurare a Guvernului, cu ajustarea programului de guvernare şi cu faptul că de mâine, cine ştie, poate se apucă să guverneze bine”.

Opoziția arată și ce va urma după căderea guvernului în situația în care moțiunea primește numărul de voturi necesar: ”guvern suplu, european, cu 15 ministere, format dintr-o echipă de oameni competenţi, care au demonstrat profesionalism, integritate şi responsabilitate în întreaga lor carieră”.

Viorica Dăncilă, încrezătoare: Moțiunea nu va trece, încă o încercare lamentabilă

”Moțiunea de cenzură cu care ne amenință opoziția nu va trece nici de această dată. Au mai încercat acest lucru, nu de mult, și au eșuat lamentabil. Au mai ratat o dată această tentativă când au venit în Parlament fără o viziune, fără program de guvernare și fără o echipă guvernamentală. Și tot așa vin și acum, fără alternativă și fără cea mai mică idee despre ce vor face a doua zi”, a scris pe Facebook Viorica Dăncilă la scurt timp după apariția textului moțiunii.”

Viorica Dăncilă vorbește despre ”responsabilitatea” PSD care înțelege care îi este ”misiunea”, fiind hotărât să ducă programul de guvernare la capăt.

”Pentru asta am fost votați în 2016 și asta vom continua să facem, în ciuda tuturor încercărilor distructive ale unei opoziții slabe, dezbinate și lipsite de seriozitate și asumare când vine vorba de viitorul țării și al românilor”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG