Linkuri accesibilitate

Moțiunea simplă a PSD împotriva ministrului de Interne Marcel Vela a fost adoptată


Moţiunea simplă intitulată ”Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie”, inițiată de social-democraţi împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela, a fost adoptată marţi în Senat.

În favoarea moţiunii au votat 65 senatori, 25 au fost împotrivă şi au fost înregistrate 5 abţineri.

Semnatarii moţiunii au cerut demisia ministrului de Interne, susţinând că prin ordonanţele militare emise a fost luat ”un lung şir de contradictorii” şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

O moțiune simplă nu poate duce la demiterea unui ministru, chiar dacă a fost adoptată. De fapt, contrar obișnuinței, o moțiune simplă nu se depune împotriva unui ministru ci pe o temă anume. Camera Deputaților sau Senatul pot adopta o moțiune simplă menită a exprima opinia cu privire la o problemă politică internă sau externă sau care, după caz, face obiectul unei interpelări.

Motiunea poate fi inițiată de cel puțin 50 de deputați. .

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG