Linkuri accesibilitate

Duminică are loc turul al doilea al alegerilor locale în Republica Moldova


Alegătorii din R. Moldova sunt chemați la vot în al doilea tur al alegerilor locale. Urmează a fi votați 384 de primari, dar miza principală o constituie bătălia electorală pentru capitala Chișinău.

La Chișinău se confruntă reprezentantul socialiştilor, Ion Ceban, şi Andrei Năstase, unul dintre liderii Blocului ACUM (proeuropean).

În primul tur de scrutin pentru funcţia de primar general al Chişinăului, Ion Ceban şi Andrei Năstase, preşedintele Partidului Platforma 'Dreptate şi Adevăr' (PPDA), au obţinut cele mai multe voturi, 41% şi, respectiv, 31%, rezultate similare cu cele obţinute la alegerile din mai 2018. Atunci, în turul doi, Andrei Năstase l-a învins pe Ion Ceban, dar rezultatele alegerilor au fost invalidate de instanţele judecătoreşti, amintește Agerpres.

Totodată, la 20 octombrie au fost aleşi 515 primari, conform Comisiei Electorale Centrale (CEC). Cele mai multe mandate, în teritoriu, le-au obţinut democraţii, 191, fiind urmaţi de socialişti care au câştigat 124 de primării. Blocul ACUM a obţinut 82 de funcţii de primar.

Pentru prima oară în ultimii opt ani, Comisia electorală a permis organizarea unui exit-poll la Chişinău, care va fi realizat de Asociaţia pentru Dezvoltare Echitabilă din Moldova în cooperare cu compania de consultanţă Poliexpert, la ieşirea din cele 67 de secţii de votare de pe raza municipiului Chişinău.

Informații LIVE în ziua alegerilor găsiți aici.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG