Linkuri accesibilitate

Monica Anisie: Educația trebuie să continue în orice situație


Monica Anisie
Monica Anisie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a transmis luni, cu ocazia începerii noului an școlar, un mesaj de încurajare și responsabilizare prin care a subliniat că educația trebuie să continue în ciuda contextului epidemiologic extrem de dificil care a făcut ca nu toți elevii să fie din prima zi în băncile școlii.

„Ne concentrăm pe învățare, educația trebuie să continuie în orice situație. Fiți responsabili, prudenți, dar fiți și implicați. Mergem cu toții la școală. E important să mergem cu toții la școală și să fim alături de profesorii noștri. Copii, fiți responsabili și respectați toate regulile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor! Noi, profesorii, suntem alături de voi!”, a spus Monica Anisie, abordată de jurnaliștii prezenți la la Colegiul Tudor Vianu din Capitală.

Ea a dat asigurări că autoritățile sunt mai pregătite decât în timpul carantinei când au fost închise școlile, dar a recunoscut că mai sunt chestiuni de îmbunătățit.

„Trebuie să ne perfecționăm, dar eu spun că, începând cu acest an școlar, lucrurile vor arăta cu totul altfel decât au fost în perioada suspendării cursurilor în starea de urgență”, a arătat ministrul Educației.

Întrebată ce notă ar da profesorul Monica Anisie pentru ministrul Monica Anisie, ea a evitat un răspuns tranșant, apreciind că toată lumea a făcut eforturi în această perioadă de criză.

„Acum întreaga societate să se concentreze asupra responsabilității și asumării publice”, a adăugat ea.

În mesaj transmis elevilor și dascălilor, ministrul a insistat pe importanța educației și pe sprijinul reciproc necesar în asemenea situația mai dificile.

„Dragi copii, mergeți cu încredere la școală! Oricare ar fi situația epidemiologică, noi trebuie să ne concentrăm pe învățare! Educația trebuie să continue în orice situație. Prin urmare, fiți responsabili, fiți prudenți, dar și implicați. Prin urmare, mergem cu toții la școală. Este important să mergem la școală și să fim alături de profesorii noștri. Copii, fiți responsabili și respectați toate regulile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor. Noi, profesorii, suntem alături de voi”, a spus Monica Anisie, ministru al Educației.

Noul an școlar începe astăzi în condiții cu totul speciale, pentru aproximativ 2,8 milioane de preșcolari și elevi, din cauza pandemiei. În jur de 100.000 de copii din peste 260 de unități de învățământ vor începe școala în scenariul roșu, adică exclusiv online, în timp ce în aproape 5.000 de școli copiii vor face cursuri online și la școală, prin rotație.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, într-o conferință de presă, că în acest moment sunt 12.423 de unități de învățământ în scenariul verde, 4.915 în scenariul galben și 263 de unități în scenariul roșu. Anisie a făcut un apel către societate să „nu politizeze educația.”

Doar 11 județe nu au nicio unitate de învățământ în scenariul roșu: Harghita, Hunedoara, Ialomița, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoșani, Covasna, Vaslui. Scenariile sunt revizuite săptămânal pe baza analizelor epidemiologice, cu decizia finală luată de fiecare școală în parte.

XS
SM
MD
LG