Linkuri accesibilitate

Ministerul apărării din Rusia susţine că a dejucat un atac ucrainean cu dronă lângă Moscova


Imagine cu caracter ilustrativ, dronă folosită într-un exerciţiu militar.
Imagine cu caracter ilustrativ, dronă folosită într-un exerciţiu militar.

Ministerul rus al Apărării a declarat luni că a dejucat un atac cu dronă ucrainean asupra regiunii Moscovei, fără victime, transmite Agenţia France Presse (AFP). Pe aeroportul Domodevo au fost impuse restricţii la sosirile şi la plecările aeronavelor.

O încercare a Kievului de a efectua un „atac cu un vehicul aerian fără pilot de tipul aeronavei a fost zădărnicită” luni dimineață, a anunțat Ministerul Apărării într-un comunicat, citat de AFP.

Drona a fost „suprimată prin intermediul instrumentelor de război electronice” și s-a prăbușit în districtul Odintsovo, mai menţionează comunicatul, specificând că nu au fost victime.

Districtul Odintsovo se află în regiunea Moscovei, la sud-vest de capitala propriu-zisă.

În ultimele săptămâni, două atacuri cu drone lansate deasupra districtului financiar al Moscovei, au fost respinse, mai notează AFP, fiecare cauzând daune minore fațadelor clădirilor înalte. În mai, alte drone au fost doborâte lângă Kremlin.

Autorităţile ruseşti anunţaseră şi duminică faptul că drone ucrainene ar fi fost lansate în patru regiuni ale Rusiei, rănind cinci persoane, iar activitatea aeroporturilor din Domodevo şi Vnukovo a fost perturbată.

În paralel, armata ucraineană raporta duminică cinci lovituri cu rachete rusești și 61 de lovituri aeriene în precedentele 24 de ore.

XS
SM
MD
LG