Linkuri accesibilitate

Moscova va începe curând vaccinarea în masă a populației


Primarul orașului Moscova a anunțat că vaccinarea în masă a populației va începe în „decembrie-ianuarie", în timp capitala rusă se pregătește să mai deschidă două spitale mobile pentru a prelua din numărul în creștere al pacienților cu coronavirus.

Serghei Sobianin a făcut anunțul fără a preciza oferi și detalii despre modul în care orașul va reuși să administreze vaccinurile.

În august, Rusia a aprobat un vaccin pentru coronavirus, numit Sputnik V, pentru uz intern, fiind prima țară care omologhează un vaccin Covid. El a stârnit controverse în plan extern fiind numeroase suspiciuni privind gradul de testare la care a fost supus.

Între timp, Rusia a omologat și un al doilea vaccin și se așteaptă să înceapă testarea și pentru al treilea.

Rusia este a patra cea mai lovită țară din lume e pandemia de coronavirus cu peste 1.4 milioane de persoane infectate. Ea este lovită acum puternic de al doilea val al pandemiei, precum majoritatea statelor lumii.

Spitalizările în Moscova au crescut cu un sfert în ultima săptămână, până la 1.250 de persoane pe zi ceea ce pune în pericol capacitatea sistemului sanitar de a rezista. Doi spitale mobile vor fi deschise în spațiul unui parc și a unui centru comercial, cu o capacitatea de cazare a 3.500 de persoane.

Doar în Moscova au fost înregistrate luni 5.376 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. Drept măsură în fața noului val de infectare, forțele de ordine patrulează prin mijloacele de transport în comun pentru a se asigura că toată lumea poartă mască, iar cei care frecventează baruri sau cluburi sunt urmăriți digital pentru a se cunoaște persoanele cu care intră în cont în caz de infectare.

Primarul Moscovei a respins instalarea unei carantinei sau a unei interdicții de deplasare prin oraș și a insistat că închiderea afacerilor „ar fi de neacceptat și imposibilă".

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG