Linkuri accesibilitate

O nouă moțiune simplă împotriva ministrului Bode. Inițiatori: USR și Forța Dreptei


 Uniunea Salvați România a lansat pagina de internet bodedemisia.ro, unde până acum i-au cerut să plece de la conducerea MAI circa 62.000 de cetățeni.
Uniunea Salvați România a lansat pagina de internet bodedemisia.ro, unde până acum i-au cerut să plece de la conducerea MAI circa 62.000 de cetățeni.

Deputații USR și Forța Dreptei au depus miercuri a treia moțiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, după ce comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai l-a acuzat de plagiat în teza de doctorat. De asemenea, Bode este acuzat de „eșecul pe linie al mandatului său în fruntea MAI”.

„Deși au trecut trei săptămâni de când a devenit plagiator în mod oficial, acesta este în continuare în funcția guvernamentală, sfidându-i pe români”, spun inițiatorii moțiunii.

„Plagiatorul Bode nu ține ritmul, nici cu bunul simț, nici cu nevoile românilor. Am depus astăzi moțiune împotriva încă-ministrului și încă-doctorului Bode pentru că noi considerăm că România merită să aibă un șef al Poliției care să nu fie hoț și considerăm că România merită un negociator în dosarul Schengen care să fie privit cu respect de partenerii europeni”, spune deputatul USR Cristian Seidler.

Uniunea Salvați România a lansat pagina de internet bodedemisia.ro, unde până acum i-au cerut să plece de la conducerea MAI circa 62.000 de cetățeni.

Inițiatorii moțiunii spun că, în ciuda sprijinului „direct” al președintelui Klaus Iohannis și al liderului PSD Marcel Ciolacu, Lucian Bode „nu mai poate reprezenta România sau românii în niciun fel de calitate”.

„Fiecare minut pe care îl petrece într-o funcție de demnitate publică reprezintă un minut prea mult pentru onoarea țării și a guvernului ei”, se spune în textul moțiunii.

În octombrie trecut, 55 de deputați au inițiat o moțiune simplă împotriva ministrului Bide „Siguranță și încredere sau debandadă și furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul pe care l-a creat”.

USR și Forța Dreptei au mai depus o moțiune simplă împotriva ministrului Bode pe 12 decembrie 2022, în contextul respingerii aderării României la Schengen, dar PSD și PNL au blocat dezbaterea și votarea acesteia.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG