Linkuri accesibilitate

Municipiul Iași intră în scenariul roșu. Se închid școlile și restaurantele


Romania -- Piața Unirii, Hotel Traian, Iași, 18 martie 2020
Romania -- Piața Unirii, Hotel Traian, Iași, 18 martie 2020

Municipiul Iași intră de joi în scenariul roșu, după ce incidența cumulativă pe 14 zile a ajuns la 3,27 la mie. Deși în județ situația epidemiologică este una bună cu 2.04 cazuri la mia de locuitori, numărul cazurilor din municipiu a crescut în ultimele zile și astfel se impun noi măsuri.

Printre măsurile care vor intra în vigoare se numără: trecerea tuturor școlilor în online, închiderea restaurantelor și cafenelelor, a sălilor de jocuri de noroc și interzicerea desfășurării concertelor și spectacolelor.

Cele mai multe dintre măsurile adoptate vor intra joi în vigoare. Singura excepție este activitatea şcolară, care va fi suspendată pe raza municipiului Iaşi de luni, 9 noiembrie, până pe 22 noiembrie inclusiv.

Școlile din celelalte localități din județ vor funcționa pe baza scenariilor adoptate anterior.

Prefectul Marian Grigoraș a convocat o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență pentru a implementa noile măsuri.

"Instituțiile cu atribuții de control vor prezenta un bilanț al activității pe perioada anterioară. De menționat că la nivelul întregului județ în luna octombrie s-au aplicat 4.648 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară, aproximativ 150 pe zi. Județul Iași are în prezent o populație de peste un milion de locuitori, iar municipiul Iași peste 400.000 de locuitori. În medie, la noi se fac 1.800 de teste zilnic", a declarat Marian Grigoraș, pentru ziare.com.

Județul Iași are, de la debutul pandemiei, 11.662 de cazuri de coronavirus, fiind depășit doar de Municipiul București. Miercuri,autoritățile au raportat 363 de noi cazuri în județ.

XS
SM
MD
LG