Linkuri accesibilitate

Galerie foto | Muzeele de la sat din România, prezentate prin tururi virtuale 3D

Cinci tineri au parcurs mai bine de 8.500 de km pentru a documenta muzeele rurale din zonele Moldovei și Munteniei. Ei prezintă aceste muzee pe platforma dedicată www.muzeedelasat.ro, unde utilizatorii pot explora tururile virtuale 3D interactive ale obiectivelor de cultură.

Proiectul a fost lansat pe 1 decembrie 2021 și a adunat, până în prezent, 53 de muzee. Echipa spune că în luna mai 2023 va merge în zona Dobrogei pentru a completa harta interactivă.

În paralel, echipa merge la școli din zone rurale defavorizate pentru a le arăta elevilor tururile virtuale cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală (VR). Scopul demersului este unul dublu: facilitează accesul la cultură al elevilor din medii rurale defavorizate și promovează patrimoniului material din țară, folosind tehnologii noi. Echipa povestește despre aceste vizite pe www.delasat.ro.


Încarcă mai mult

16x9 Image

Ionuț Teoderașcu

A studiat Jurnalismul la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” de la Iași și Fotografia Documentară la Universitatea Westminster din Londra. A expus lucrări fotografice în România și în Marea Britanie, iar din 2020 povestește (vizual) despre satul românesc în newsletterul „De la sat”. Este social media editor la Europa Liberă. 

XS
SM
MD
LG