Linkuri accesibilitate

N.C.Munteanu: Quod licet Iovi...


Constantin Guguianu

Un consilier PSD din Consiliul Județean Vrancea a devenit fost consilier, după ce a demisionat sau a fost împins să demisioneze, pentru că a distribuit pe Facebook o fotografie trucată cu Klaus Iohannis cu caschetă și în haine militare naziste.

După comiterea gestului incalificabil, câteva zile nu s-a întâmplat nimic, după care, în urma unor proteste viguroase, s-a mobilizat chiar liderul local, baronul Marian Oprișan.

​Postarea a fost ștearsă de urgență și, după ce a fost chemat la ordine, consilierul Constantin Guguianu și-a prezentat demisia din demnitatea publică, dar și din calitățile deținute în cadrul organizației PSD Vrancea.

Totodată, organizația PSD Vrancea a anunțat că se delimitează de acțiunile lui Constantin Guguianu și condamnă ferm acest tip de comportament.

Deși fost ofițer de contra-informații, fostul consilier Constantin Guguianu, pasămite, habar nu avea că ”răspândirea sau vânzarea, prin orice mijloace, ori confecţionarea de simboluri fasciste, rasiste sau xenofobe” sunt interzise prin lege.

Și, de lege fiind vorba, Parchetul Galați s-a autosesizat și a deschis un dosar în cazul consilierului neștiutorului consilier.

Sărmanul Guguianu ! N-aș zice că este chiar un acar Păun, dar poate că n-ar fi luat-o prin păpușoi dacă n-ar fi avut exemplul rău al unor superiori de-ai lui, de la București. Care și ei au luat-o pe arătură, fără să fi fost trași de mânecă. E o modă sau o molimă în PSD, în a da cu bâta în baltă în materie de xenofobie. În derapaje și scandaluri similare au fost implicați și foștii miniștri PSD Liviu Pop și Lia Olguța Vasilescu, precum și Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă.

Liviu Pop afirma că preşedintele Klaus Iohannis a condus o organizaţie care este un “continuator” al unui grup nazist, spunând că are aceste informaţii “de pe net”.

De asemenea, Darius Vâlcov, un mare iubitor de arată, depozitată unde nu te aștepți, inclusiv în cimitire, a postat pe Facebook un filmuleţ în care mişcarea #rezist era comparată cu nazismul, iar Klaus Iohannis, cu Hitler. La rândul său, fostul ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu a declarat: "Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj". Ea a reacționat astfel după ce șeful statului a spus că este "inadmisibil şi incalificabil că Guvernul PSD a bătut şi a gazat oamenii" în Piaţa Victoriei.

Să ne mai aducem aminte și de penibilul situației în care un alt PSD-ist de vază, Dan Șova, după afirmații cel puțin discutabile, a fost trimis tocmai la Washington pentru a se documenta în problema Holocaustului.

Poate că sărmanul Constantin Guguianu se consideră victimă. În timp ce el a fost pedepsit, pentru aceeași faptă alții au au devenit miniștri , consilieri sau au făcut turism. I-a scăpat doar faptul că în partidele de stânga funcționează încă dictonul latin „Quod licet Iovi, non licet bovi” !

  • 16x9 Image

    Neculai Constantin Munteanu

    Neculai Constantin Munteanu (n. 16 noiembrie 1941, Pufeşti, Vrancea), jurnalist (de profesie economist) şi disident anticomunist din România, redactor la programul Actualitatea Românească la Radio Europa Liberă (1980-1994), ulterior colaborator extern.

XS
SM
MD
LG