Linkuri accesibilitate

Forțele NATO în Kosovo au intensificat patrularea în apropierea graniței cu Serbia

Forța de menținere a păcii KFOR, condusă de NATO, și-a intensificat prezența la granița cu Serbia pe fondul agravării tensiunilor dintre Kosovo și Serbia, în legătură cu o dispută cu privire la plăcuțele de înmatriculare ale autovehiculelor.
Cele două puncte de trecere a frontierei au fost blocate de sârbi deoarece autoritățile kosovare au cerut tuturor șoferilor din Serbia care intră în Kosovo să folosească, din 20 septembrie, plăcuțe de înmatriculare temporare tipărite, cu o valabilitate de 60 de zile.
Măsura de a crește patrulele KFOR vine la o zi după ce președintele sârb, Aleksandar Vucic, a avertizat NATO că Serbia va interveni în Kosovo dacă sârbii vor fi amenințați de către albanezii kosovari.
În semn de protest, Serbia a început manevre militare lângă graniță și survolarea cu avioane militare deasupra punctelor de trecere a frontierei.
NATO a condus KFOR din 1999, cu aproximativ 4.000 de soldați din 28 de țări, după campania de bombardament de 78 de zile a alianței militare, care a pus capăt războiului din Kosovo din 1998-1999, soldat cu peste 10.000 de morți.Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG