Linkuri accesibilitate

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: Asistăm deja la începutul unei noi ofensive rusești


 Cu cât Kievul poate fi furnizat mai repede cu arme, muniție și piese de schimb, combustibil, cu atât mai multe vieți pot fi salvate, spune secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
Cu cât Kievul poate fi furnizat mai repede cu arme, muniție și piese de schimb, combustibil, cu atât mai multe vieți pot fi salvate, spune secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că „realitatea este că vedem deja începutul” unei noi ofensive rusești în Ucraina.

Stoltenberg a spus că NATO intenționează să își mărească obiectivele pentru stocurile de muniție și că se așteaptă ca problema posibilei livrări de aeronave către Ucraina să fie discutată la întâlnirea de două zile a miniștrilor Apărării NATO, de la Bruxelles.

Președintele Vladimir Putin trimite „alte mii și mii de soldați”, acceptând „o rată foarte mare de victime” și suportă „pierderi mari”, dar pune presiune pe ucraineni, a spus Stoltenberg.

„Ceea ce îi lipsește Rusiei în ceea ce privește calitatea, încearcă să compenseze cantitativ”, spune Stoltenberg, ceea ce arată cât de important este ca Occidentul să furnizeze cât mai repede Ucrainei mai multe arme.

Cu cât Kievul primește mai repede arme, muniție și piese de schimb, combustibil, cu atât mai multe vieți pot fi salvate, a spus el.

VIDEO Forțele ucrainene înfruntă trupe rusești în Donbas
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:13 0:00

Este posibil ca Rusia să fi pierdut o întreagă brigadă, a 155-a de infanterie navală de elită, în timp ce a luat cu asalt orașul Vuhledar, din estul Ucrainei, potrivit unui raport citat de The Guardian.

Un „număr mare” de forțe ruse, inclusiv personalul de comandă, au fost „distruse” în apropierea orașelor Vuhledar și Mariinka din Donețk, a declarat un oficial ucrainean.

Forțele rusești pierd între 150 și 300 de pușcași pe zi în apropiere de Vuhledar, a spus el.

El a estimat că brigada cuprindea aproximativ 5.000 de soldați în total, ai căror membri au fost uciși, răniți sau luați prizonieri.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG