Linkuri accesibilitate

Navă de tip cargo, în derivă în apropiere de Portul Constanța


Imagine generică

O navă tip cargo se află în pericol de scufundare în rada exterioară a Portului Constanţa, iar două ambarcaţiuni ale Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) îi acordă asistenţă.

ARSVOM a anunţat că miercuri, în jurul orei 15.00, nava Sar Phoenix a plecat spre rada exterioară a Portului Constanţa pentru a acorda asistenţă unei nave de tip cargo, aflată în pericol de scufundare.

„Nava JETMAX 2, sub pavilion Vanuatu, prezintă înclinare babord 15° şi pană de curent. Sub alerta MRCC, în zonă a ajuns şi remorcherul Brizo, aparţinând ARSVOM, care de asemenea stă în asistenţă, aşteptând noi indicaţii”, transmite ARSVOM, preluată de News.ro.

Nava transportă grâu, iar la bord se află opt marinari turci și indieni.

Operaţiunea este în plină desfăşurare.

știre în curs de actualizare

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG