Linkuri accesibilitate

O navă s-a scufundat în Marea Neagră. Opt membri ai echipajului au fost salvaţi, trei sunt daţi dispăruţi


Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă

O navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe. Opt membri ai echipajului au fost salvaţi, trei sunt daţi dispăruţi. Mai multe nave desfăşoară acţiuni de căutare în zonă.

Actualizare ora 16:10

Un elicopter IAR 330 Puma, din dotarea Forțelor Aeriene Române, participă la căutare pe mare a posibililor supraviețuitori ai echipajului navei scufundate, în această dimineață, în Marea Neagră.

La solicitarea Autorității Navale Române, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a aprobat punerea la dispoziție, în regim de urgență, a unui elicopter care să sprijine eforturile autorităților române depuse pentru căutarea și salvarea celor trei marinari dați dispăruți în dimineața acestei zile, ca urmare a scufundării navei Mohammad Z, pavilion Tanzania, în apropiere de Sfântu Gheorghe.

Elicopterul a decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în jurul orei 15:40, având la bord personal specializat pentru misiunile de căutare-salvare pe mare.

Știrea inițială

Alerta a fost primită în jurul orei 4.00, iar ofiţerii Serviciului MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) din cadrul Autorităţii Navale Române au trimis imediat în zonă navele ARSVOM, SAR Artemis şi SAR Apollo, anunță news.ro.

Poliţia de Frontieră care a trimis și ea două nave la locul accidentului. În plus, două vapoare comerciale care erau în apropiere au fost imediat alertate și s-au alăturat operaţiunii de căutare şi salvare de vieţi omeneşti, spun reprezentanţii Autorităţii Navale Române.

Ei au precizat că nava scufundată, Mohammed Z, sub pavilion Tanzania, avea la bord 11 membri de echipaj, nouă cetăţeni sirieni şi doi cetăţeni egipteni, iar opt dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de ofiţerii MRCC.

„În acest moment se continuă eforturile pentru căutare celorlalţi trei membri ai echipajului daţi dispăruţi, toţi de naţionalitate siriană.

Motivul scufundării navei nu este cunoscut în acest moment. Va fi deschis un dosar de cercetare „pentru a se stabilii cauzele şi împrejurarile în care s-a produs accidentul”, spune sursa citată.

sursa: news.ro

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Simona Cârlugea

    A intrat în echipa Europa Liberă România în mai 2023. Lucrează în presă din 1994, și a trecut prin radio, televiziune și presă scrisă.

    A condus echipa de știri de la TVR Craiova mai bine de 10 ani, apoi, alți șase ani, pe cea de la Digi24 Craiova. A colaborat cu BuletindeBucurești.ro și Factual.ro. Este specializată în investigații și urmărirea banului public.

XS
SM
MD
LG