Linkuri accesibilitate

Neamț: 69 de angajați și pacienți din centrele de recuperare, confirmați cu coronavirus


Romania- coronavirus generic
Romania- coronavirus generic

Două centre de recuperare din județul Neamț au devenit focare de infecție după depistarea unui număr mare de infecții cu noul coronavirus confirmate în rândul angajaților și a pacienților internați în aceste unități.

După prelucrarea primelor probe în data de 5 mai, Direcția de Sănătate Publică Neamț a putut confirma nu mai puțin de 50 de cazuri de infectare cu coronavirus în centrul de recuperare de la Păstrăveni.

DSP Neamț a recoltat în perioada 5- 7 mai 2020, în fiecare zi, 390 probe de la personalul de îngrijire și rezidenții centrului. Toate persoanele din acest centru sunt asimptomatice.

Au fost primite rezultatele pentru probele recoltate în 5 mai. Conform acestor rezultate, 32 persoane din personalul de îngrijire și 18 rezidenți sunt pozitive.
A început procesul de internare a personalului de îngrijire, rezidenții au rămas în Centru, având în vedere situația lor medicală
", transmit autoritățile.

Urmează să fie anunțate și rezultatele probelor recrutate în zilele de 6 și 7 mai.

Un alt număr de 19 cazuri de coronavirus au fost raportate și în centrul de recuperare Sancta Maria.

DSP Neamț a recoltat în datele de 6 și 7 mai 2020 probe de la cei 68 de salariați și 17 beneficiari ai centrului.

Conform rezultatelor care au fost finalizate și care corespund probelor recoltate în data de 6 mai, un număr de 6 salariați au fost depistați pozitivi și 13 rezidenți", mai precizează autoritățile.

De altfel, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, avertiza că noua „zonă roșie” a pandemiei de COVID-19 este reprezentată de căminele de bătrâni și cele pentru asistarea persoanelor cu probleme neuropsihice și corpul medical.

Avem multe centre de bătrâni, de vârstnici, de asistați neuro-psihic, multe persoane care îngrijesc acești bătrâni, multe cazuri în personalul medical. (...) Rămânem la o transmitere comunitară scăzută în populația civilă, dar avem în acest cămine instituționalizate și corpul medical o recrudescență, pe final, acum. (...) Este noua zonă roșie. În fiecare zi, noi putem evalua tot ce înseamnă focar. Fiind în zone care sunt izolate, atunci le depistăm precoce și putem să le controlăm”, a spus Nelu Tătaru, la Digi 24.

Județul Neamț este unul din cele mai afectate județe din țară ca număr de cazuri de coronavirus cu un total de 617 cazuri din totalul la nivel național de 14.499.

Citește și:

XS
SM
MD
LG