Linkuri accesibilitate

Șapte zile de negocieri eșuate | Declarații contradictorii: Ciolacu, Cîțu și Iohannis


Șapte zile de negocieri eșuate | Declarații contradictorii: Ciolacu, Cîțu și Iohannis
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:03 0:00

În ultima săptămână, liderii politici au vorbit mult despre responsabilitate politică, dar au blocat orice negociere.

Au trecut șapte zile de când președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă să formeze noul guvern, iar soluția PNL este să vină în fața Parlamentului cu un guvern minoritar. Matematica parlamentară arată că un Cabinet Ciucă nu poate fi învestit fără voturile PSD sau PNL.

Florin Cîțu a limitat mandatul de negociere, fără să îi dea posibilitatea premierului desemnat să coopteze USR sau PSD la guvernare.

De la o zi la alta, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu au oferit declarații contradictorii. Liderul PSD a spus că nu susține un guvern minoritar, după care a spus că nu exclude nici o variantă, iar la negocieri a cerut ministere.

Președintele PNL a dat un mandat pentru un guvern minoritar, dar a revenit apoi spunând că USR poate să revină la guvernare și a propus și un armistițiu politic. Pentru ca la final să revină la varianta guvernului minoritar, după ce a negociat cu PSD la Vila Lac.

Președintele a vorbit despre responsabilitate politică, dar a agreat ca PNL să vină în fața Parlamentului cu un guvern minoritar, format din PNL și UDMR.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG