Linkuri accesibilitate

Nelu Tătaru: Raport pentru modernizarea spitalelor, pe masa ministrului Voiculescu


Nelu Tătaru despre raportul lăsat pe masa lui Vlad Voiculescu
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:22 0:00

Nelu Tătaru despre raportul lăsat pe masa lui Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni, în prima zi a sesiunii parlamentare, că a lăsat un raport, chiar în ziua în care a plecat din funcție, cu privire la situația din spitale, pentru viitorul ministru, Vlad Voiculescu.

Nelu Tătaru afirmă că raportul arăta problemele și măsurile care trebuie luate în 237 de spitale publice, 59 private și 6 centre, care au fost evaluate. De asemenea, ministerul Sănătății, împreună cu ministerul Fondurilor Europene au pregătit o Ordonanță de Urgență pentru investiții în secțiile de ATI din fonduri europene.

„Am pregătit o ordonanță a Guvernului Orban care stipula ca pe fonduri europene să fie refăcute instalațiile din spitale. Această ordonanță se afla pe masă pentru analizare. Ordonanța se află la nivelul ministerului Sănătății. Se aștepta avizarea de la cele 2 ministere: Sănătate și Fonduri Europene”, spune fostul ministru al Sănătății.

Întrebat dacă a discutat cu Vlad Voiculescu despre raport și OUG, Tătaru susține că nu a fost „solicitat”.

„N-am fost solicitat, noi avem abordări diferite, eu sunt chirurg, el este economist. (...) Cred că se impune punerea în practică a acestui plan de conformare, dincolo de orice discuție. Orice zi câstigată e o zi în plus, o zi în care nu mai permitem să se întâmple astfel de lucruri”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu spunea că nu a văzut rapoartele după incendiul de la Piatra Neamț pentru că nu erau în mandatul său, conform Digi24.

„În acest moment nu știu ce au presupus aceste controale. Aștept să văd care a fost procesul pornit atunci, nu era mandatul meu. Aștept să văd ce mai e de implementat. Problemele de atunci nu au fost rezolvate”, a declarat Voiculescu.

Vlad Voiculescu nu a răspuns unei solicitări telefonice Europa Liberă referitoare la raportul pe care ar fi trebuit să-l primească de la predecesorul său.

Guvernul Orban a avut în primă lectură un proiect de OUG privind investiții din fonduri europene în instalațiile din secțiile ATI. După plecarea guvernului Orban, ordonanța a rămas pe masa noilor miniștri, așteptând avize de la Vlad Voiculescu și Cristian Ghinea

XS
SM
MD
LG