Linkuri accesibilitate

Tătaru: Restaurantele se închid în localitățile în care rata de infectare e mai mare de 1,5


Ministrul român al Sănătății, Nelu Tătaru

Restaurantele se vor închide în localităţile în care indicele de răspândire a virusului SARS-CoV-2 va fi mai mare de 1,5, o decizie în acest sens urmând să fie luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a anunțat luni, la parlament, ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

Rata de infectare de 1,5 înseamnă că reincidenţa cumulată în 14 zile este de 1,5 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori.

„Restaurantele, la nivel de judeţ, funcţionează, excepţie fac cele din localităţile unde se depăşeşte acest indice de 1,5 şi decizia este la nivelul Comitetului Judeţean de Situaţii de Urgenţă. Dacă este un judeţ în care avem peste 1,5, dar este o localitate care are sub 1,5, atunci decizia este tot la Comitetul Judeţean de Situaţii de Urgenţă dacă se poate desfăşura activitate de servire. (...) În momentul în care evaluarea săptămânală va arăta o creştere a acelui indice, în localitatea respectivă, se va închide acel restaurant", a afirmat Tătaru luni la Parlament, citat de Agerpres.

El a spus că singura modalitate prin care se poate evita creșterea numărului de cazuri de Covid-19 după deschiderea restaurantelor o reprezintă respectarea regulilor sanitare pentru fiecare dintre activitățile care vor fi reluate.

„În măsura în care avem o respectare a regulilor impuse prin ordin de ministru (...) pentru fiecare activitate care se reia, atunci putem gestiona o creştere mică a numărului de cazuri pe care o asumăm. În cazul în care nu se vor respecta aceste reguli, vom avea o creştere mare a numărului de cazuri".

Tătaru a dat și o limită până la care numărul de cazuri pe zi indică respectare regulilor: 1.500 și a avertizat că, în cazul în care nu se respectă, atunci „vom fi nevoiţi să intervenim cu restricţii în anumite zone.”

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG