Linkuri accesibilitate

Tătaru: Sistemul medical, bolnav, de la medicina primară până sus


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, consideră că pandemia de coronavirus a avut rolul de a devoala boala de care suferă sistemul românesc de sănătate, de la medicina primară „până sus”, și că a fost o provocare inclusiv pentru orgoliile castei profesionale. El a spus că are toată deschiderea pentru modificarea legislației, în așa fel încât întregul corp medical să fie stimulat pentru a ajunge capabil de performanța pentru care a fost instruit.

„Putem remedia nişte lucruri, trebuie să cunoaştem realitatea şi trebuie să o cunoaştem în întregime. (...) Sistemul medical are o boală, începând de la medicină primară până sus. Deschiderea totală a Ministerului Sănătăţii, a mea personală, în vederea modificării unei legislaţii şi în vederea aducerii medicului care este în centru, a corpului medical la acea capacitate de performanţă pentru care s-a pregătit în a acorda un act medical de calitate”, a spus ministrul Sănătății Nelu Tătaru la o dezbatere a PNL București.

Tătaru este de părere că pandemia de coronavirus a fost o bună ocazie pentru a deschide „ochii tuturor” pentru a lăsa deoparte orgoliile specifice tagmei medicale și pentru adaptarea la provocările momentului. El a pledat pentru o „adevărată reformă în sănătate", printr-o lege „corectă", adaptată zilelor noastre.

„Se discută de o pandemie în care au fost prezenţi toţi, mai în faţă sau mai în spate. Cred că a fost o pandemie care a deschis ochii tuturor şi ne-a făcut să lăsăm nişte orgolii care există în tagma medicală şi să adaptăm din mers capacitatea până în acest moment. Sper ca această lună de foc care este septembrie să ne dea capacitatea noastră, atât colegial, cât şi profesională, să putem gestiona acest moment. Aşteptăm ca o lege corectă adaptată zilelor noastre, trecută printr-un legislativ care să înţeleagă nu doar menirea acelei legi, ci şi însemnătatea ei, va putea face să avem o adevărată reformă în sănătate. Suntem într-o perioadă care ne-a făcut pe toţi să vedem realitatea. Chiar dacă o ştiam, nu o recunoşteam", a mai spus ministrul Nelu Tătaru.

XS
SM
MD
LG