Linkuri accesibilitate

Nelu Tătaru: 158 de elevi și 73 de profesori infectați la școală


România, prima zi de școală - 14 septembrie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a arătat vineri că strict legat de activitatea școlare au fost confirmate 158 de cazuri de copii și 73 de cadre didactice care s-au infectat cu coronavirus.

Afirmațiile vin să clarifice situația începutului de an școlar, după ce tot el afirmase cu o seară înainte că în România în ultima săptămână s-au înregistrat 771 de cazuri de copii infectați cu noul coronavirus, 276 în grupa de vârstă 0-9 ani și 495 cu vârsta între 10 şi 19 ani.

Ministrul a insistat că infectarea se poate produce și în afara de activitatea stric școlara, dar a amintit aici și de transportul către și după școală, mai ales când este efectuat cu mijloace de transport în comun.

„Ziua se compune din transport către școală, ziua școlii, transport de la școala către casa, lucruri în familie, jocuri în parcuri. Sunt reglementate, noi doar trebuia să respectăm aceste reguli", a subliniat Nelu Tătaru.

Potrivit acestuia, de la începutul pandemiei au fost în jur de 3.200 de copii cu vârste între 0 și 9 ani și 5200 de copii între 10 și 19 ani infectați.

Activitatea didactică într-o clasă se suspendă la un singur caz, în timp ce școala se închide și se mută cursurile în online dacă se înregistrează trei cazuri în respectiva unitate, conform metodologiei în vigoare.

Întrebat dacă este valabilă revenirea la starea de urgență dacă timp de peste cinci zile de înregistrează mai mult de 2.000 de cazuri, Tătaru a răspuns că starea de urgență în acest moment nu se impune și a insistat că cea mai bună mobilitatea de a evita o creștere a numărului de cazuri este respectarea strică a măsurilor deja impuse în lege.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG