Linkuri accesibilitate

Nelu Tătaru: Armata va fi implicată în vaccinarea populației


Romania - Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Romania - Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Armata va fi implicată în vaccinarea populației în momentul în care vaccinul anti-Covid va ajunge în România, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„În această strategie de vaccinare, noi îl avem în pregătire, lucrăm continuu, ca să spun așa, avem oameni care stabilesc strategia de vaccinare. La începutul anului va veni (vaccinul - n.r.), pentru personalul medical, vor fi mai multe tranșe, fiecare tranșă va fi distribuită cu ajutorul unor anumite structuri”, a declarat ministrul Sănătății, citat de Mediafax.

El a arătat că armata va ajuta instituțiile militare în schema de vaccinare a populației.

„Va fi invitată și Armata, și DSU, și spitalele județene, și medicii de familie”.

Președintele Klaus Iohannis anunța, marți, că România va primi peste 10 milioane de doze de vaccin în prima tranșă, iar primii care vor fi vaccinați vor fi angajații din sănătate și persoanele aflate în situație de risc. Întreaga populație se va putea imuniza în primăvară, a spus Iohannis.

„Ne punem toți mari speranțe în dezvoltarea unui vaccin sigur și eficient. România e parte a acordurilor Comisiei Europene pentru furnizarea vaccinului, cu o alocare de peste 10 milioane de doze de vaccin", spunea președintele Iohannis, la conferința de presă de marți.

Șeful statului arăta că primii vaccinați vor fi lucrătorii din sistemul medical, dar și persoanele din grupele de risc, iar vaccinarea întregii populații va începe cel mai probabil în primăvară.

XS
SM
MD
LG