Linkuri accesibilitate

Nelu Tătaru: Avem câteva cazuri de reinfectare în România, le studiem


Nelu Tătaru

Mai multe persoane din România s-au reinfectat cu coronavirus după ce au fost declarate vindecate, arată ministrul Sănătății, iar acum cazurilor lor sunt studiate de către specialiști pentru a determina dacă sunt tulpini noi ale virusului.

„Se discută la nivelul grupurilor ştiinţifice reinfectări în contextul unor posibile tulpini noi apărute. (...) Sunt câteva cazuri care au fost declarate (în România n.r.), dar în acest moment le studiem", a spus Tătaru, citat de Agerpres.

Luna septembrie este una complicată în prevenirea înmulțirii numărului de cazuri în condițiile în care reîncepe școala, vor fi alegeri și se termină și perioada de concedii.

„Suntem în cea de-a doua fază a primului val pandemic. Suntem pe acel platou pe care sper să îl menţinem în contextul unei luni septembrie destul de aglomerate şi cu o creştere pe care preconizăm sperăm noi mică a numărului de cazuri de la o zi la alta. (...)

Ne pregătim pentru o lună destul de grea atât pentru cei care gestionăm (...), cât şi pentru cei care vor contribui la menţinerea unei stări sau a unei situaţii pe care să o putem controla", a mai spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru s-a deplasat joi în Ploiești, mergând la Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă, în condiţiile în care, în ultima perioadă, medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) au atras în repetate rânduri atenţia asupra faptului că unitatea este supraaglomerată, personalul insuficient şi la fel şi aparatura folosită.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG