Linkuri accesibilitate

Nelu Tătaru: Constanța, un potențial focar de coronavirus


Romania- coronavirus generic
Romania- coronavirus generic

Ministrul Sănătății s-a aflat duminică în Constanța unde a vizitat mai multe unități sanitare pentru a vedea stadiul pregătirilor pentru gestionarea pandemiei de coronavirus, în condițiile în care afirmase că județele Brașov și Constanța sunt două focare care afectează personalul medical.

„La nivel de Constanța avem un aflux mare de cetățeni din exterior, un aflux care poate la un moment dat să deraieze, sau să deranjeze tocmai lucrul bine făcut în unitățile sanitare. Este un potențial focar, dacă nu avem grijă și dacă nu luăm acele măsuri de izolare, carantinare, identificare. Trebuie să avem mare, mare grijă la izolare și la distanțarea socială și trebuie să avem mare grijă de personalul nostru medical”, a declarat Nelu Tătaru.

Oficialul a subliniat că este important să fie respectate măsurile de prevenire pentru ca situația să nu scape de sub control precum la Suceava.

„La Suceava avem un focar pierdut de sub control. La Constanța trebuie să avem foarte mare grijă la izolare și distanțare socială. Sunt 77 de cadre izolate la nivelul județului Constanța, confirmați 3 medici și 5 asistenți", a precizat Nelu Tătaru.

Până în prezent au fost confirmate 114 cazuri de infectare, dintre care 2 decese. Un medic de familie este în stare gravă critică în Constanța, a subliniat ministrul Sănătății.

„Avem 114 cazuri, avem două decese, avem trei medici afectaţi, avem cinci cadre medii şi personal auxiliar, personalul medical rămâne în prima linie şi rămâne în primă atenţie (...). Avem peste 800 de carantinaţi, în contextul în care am avut şi un aflux de cetăţeni străini în zona Constanţei. La acest moment, avem efectiv în tratament pacienţi cu o simptomatologie medie-moderată, uşor severă, avem un singur pacient care este pe Terapie Intensivă în stare critică, e un medic de familie", a mai spus ministrul.

XS
SM
MD
LG