Linkuri accesibilitate

Nelu Tătaru infirmă posibilitatea unei noi carantine la nivel național


România - Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru,

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat „că nu se aşteaptă la un nou lockdown" (izolare la domiciliu precum în starea de urgență), dar a insistat pe necesitatea respectării tuturor măsurilor implementate de autorități pentru a preveni răspândirea virusului.

„Eu nu mă aştept la un nou lockdown, mă aştept ca toată lumea să respecte nişte reguli şi nişte precauţii. Atât timp cât nu respectăm, putem avea tot felul de scenarii. În condiţiile în care ne aflăm cu o lună deosebit de dificilă prin reluarea multor activităţi, noi nu cerem decât respectarea acelor norme de aplicare a acelor reluări de activitate", a declarat Nelu Tătaru, cu ocazia unei vizite la Institutul Fundeni, citat de Agerpres.

Respectarea regulilor asigură o menținere la un prag de 1.500 de cazuri zilnice, afirmă ministrul Sănătății, în timp ce nerespectarea lor poate duce la depăsirea a 2.000 de noi infectări pe zi.

„Respectând aceste norme, avem o menţinere în platou, în jurul a 1.500 de cazuri pe zi, urmând ca în a doua jumătate a lunii octombrie, după ce trecem această lună de foc, să putem să ne gândim şi la o pantă descendentă. Dacă nu respectăm acele lucruri, putem vedea o creştere până spre 2.000 de cazuri pe zi şi atunci vom vedea cum trepidează şi unităţile de primiri urgenţă şi terapie intensivă, precum şi secţii de boli infecţioase", a arătat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a mers miercuri dimineaţă la Institutul Clinic Fundeni pentru a vizita primul centru modular pentru copiii cu boli grave.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG