Linkuri accesibilitate

Newsweek. Adevărații monștri de la Caracal


Pe 26 iulie, la sediul MAI, a avut loc o comemorare pentru Alexandra Măceșanu

Dispariția unei fete și uciderea ei într-un mod șocant au declanșat nu doar o anchetă, ci un întreg fenomen, scriu jurnaliștii Newsweek România într-un dosar dedicat acestui subiect.

Pe de o parte am putut vedea revoltați lipsa totală de profesionalism și de omenie a celor denumiți, iată, fără niciun fel de acoperire reală, „oamenii legii“ și, pe de altă parte, transformarea acestui caz grav într-o platformă de lansare electorală, de imagine sau de propagandă.

Dialogul incalificabil al polițistului de la 112 cu o fată care suna disperată pentru a-și salva viața, identificarea tardivă a locului în care era sechestrată și amânarea incalificabilă a descinderii în casa unui presupus criminal în serie arată, de fapt, starea generală a unui sistem care numai în slujba cetățeanului nu lucrează.

Intervenția în anchetă a unui personaj precum Alexandru Cumpănașu, aflat mereu în apropierea instituțiilor de forță ale statului de la care a obținut beneficii enorme și nemeritate, demonstrează nivelul conducerii acestora și arată de ce lucrurile nu se vor schimba prea curând.

Mai multe detalii pe Newsweek.ro.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG