Linkuri accesibilitate

Newsweek. Adevărații monștri de la Caracal


Pe 26 iulie, la sediul MAI, a avut loc o comemorare pentru Alexandra Măceșanu

Dispariția unei fete și uciderea ei într-un mod șocant au declanșat nu doar o anchetă, ci un întreg fenomen, scriu jurnaliștii Newsweek România într-un dosar dedicat acestui subiect.

Pe de o parte am putut vedea revoltați lipsa totală de profesionalism și de omenie a celor denumiți, iată, fără niciun fel de acoperire reală, „oamenii legii“ și, pe de altă parte, transformarea acestui caz grav într-o platformă de lansare electorală, de imagine sau de propagandă.

Dialogul incalificabil al polițistului de la 112 cu o fată care suna disperată pentru a-și salva viața, identificarea tardivă a locului în care era sechestrată și amânarea incalificabilă a descinderii în casa unui presupus criminal în serie arată, de fapt, starea generală a unui sistem care numai în slujba cetățeanului nu lucrează.

Intervenția în anchetă a unui personaj precum Alexandru Cumpănașu, aflat mereu în apropierea instituțiilor de forță ale statului de la care a obținut beneficii enorme și nemeritate, demonstrează nivelul conducerii acestora și arată de ce lucrurile nu se vor schimba prea curând.

Mai multe detalii pe Newsweek.ro.

Facebook Forum

19.12.89 - Actualitatea românească: Ediție specială (II)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:39:57 0:00
1989
Latest episode
19.12.89 - Actualitatea românească: Ediție specială (II)
1989
1989

Subscribe

Abonează-te
XS
SM
MD
LG