Linkuri accesibilitate

Newsweek. Bonus la Protecția Consumatorului: „curs“ în Singapore pentru fosta soție a lui Cazemir Ionescu


Mihaela Irina Ionescu ocupă funcția de secretar general al ANPC.
Mihaela Irina Ionescu ocupă funcția de secretar general al ANPC.

Secretarul general de la Protecția Consumatorului a „studiat“ de 10.000 de euro în Asia, scriu jurnaliștii de la Newseek România.

10.000 euro. Atât a plătit Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) pentru ca secretarul general al instituției, Mihaela Irina Ionescu, să se școlească în Singapore. Ilegal, însă, conform unui raport de audit.

Tot pe banii statului, Mihaela Ionescu s-a plimbat și prin țară și a pus Protecția Consumatorilor să-i plătească carburantul, în valoare de 18.400 lei. Suma este echivalentul a peste trei tone de motorină. În total, paguba adusă statului este de aproximativ 18.000 euro, bani colectați de stat din taxele și impozitele plătite de cetățeni.

Mihaela Irina Ionescu este fosta soție a lui Cazemir Ionescu, unul dintre cei mai controversați membri ai Colegiului Național pentru Studierea Arhivelor Securității și inculpat în dosarul „Mineriadei“. Și el primește lunar 3.000 de lei de la stat pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, deși are o vilă în Snagov.

Secretarul general al ANPC, Mihaela Ionescu, a cerut 44.571 lei, adică în jur de 10.000 euro, pentru a pleca în Singapore. Motivul oficial: efectuarea unui curs pentru înalți funcționari publici.

Conform unui raport de audit financiar al Curții de Conturi, cheltuirea banilor s-a făcut „fără bază legală, generată de deplasarea secretarului general al ANPC în Singapore, în vederea efectuării unui curs care nu corespunde priorităților în domeniul organizării și derulării programelor de formare destinate înalților funcționari publici“.

Citiți articolul integral pe Newsweek.ro

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG