Linkuri accesibilitate

Newsweek. Dăncilă a numit secretar de stat la Ministerul de Interne un fost reporter sportiv din Gorj


Actualul secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ciprian Florescu, a fost din 2017 prefect de Gorj, funcție din care s-a remarcat prin faptul că a interzis pantalonii scurți și fustele mini în instituție.

Declarațiile de avere începând cu 2008 demonstrează că noul demnitar este genul de om care după ce a intrat în politică, a dat lovitura, scriu jurnaliștii de la Newsweek România.

Potrivit documentelor publicate pe site-urile diferitelor instituții publice, societatea soţiei a încheiat nenumărate contracte cu primăriile PSD din Gorj pentru organizarea unor spectacole. De asemenea, firma a obținut sponsorizări de la Romelectro și Meximpex SRL București, companii care aveau contracte încheiate cu Complexul Energetic Oltenia.

Al doilea ordin de prefect emis de Ciprian Florescu de la numirea în funcţie a fost acela de a interzice intrarea în Palatul Administrativ a femeilor îmbrăcate cu fustă scurtă şi bărbaţilor în pantaloni scurţi, după ce ministrul Turismului de la acea vreme, prezent la Târgu Jiu, a fost iritat că un cameraman al unei televiziuni a venit la conferinţa de presă în pantaloni scurţi.

Tot printr-un ordin de prefect, Ciprian Florescu a interzis jurnaliştilor să circule liber prin instituţie, indicând doar o anumită camera unde să aibă acces, numai însoţiţi de un funcționar al instituției, fiind singura încăpere unde se permitea înregistrarea audio-video. Noul secretar de stat a dat ordin jandarmilor şi firmei de pază de la poarta instituției pentru a impune noile ordine. Aceste reguli au intrat în vigore chiar înainte de emiterea ordinului.

DNA are în lucru un dosar pentru trafic de influenţă, care are strânsă legătură cu soţia acestuia, Codruţa, psiholog la Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”, subordonat Consiliului Județean, la care Florescu este vicepreşedinte.

Citiți articolul integral pe Newsweek.ro

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG