Linkuri accesibilitate

Newsweek. Dăncilă promite 486 de școli în trei luni. Din 2017, PSD a finalizat 68


Viorica Dăncilă a promis, ieri, că vor fi inaugurate 468 de unităţi de învăţământ din fonduri publice. Lucrările pentru alte 2.800 de grădiniţe, şcoli şi licee sunt în curs de execuţie, scriu jurnaliștii de Newsweek România.

Foarte important, Dăncilă a menționat și de unde vin banii – de la guvern și din fonduri europene. Deci, nu de la primării care au în administrare clădirile. Principalul mijloc pe care îl are guvernul pentru a construi școli îl reprezintă Programul Național de Dezvoltare Locală. Dăncilă a spus că, în numai trei luni, vor fi finalizate 486 de unități de învățământ.

În 30 de luni (din ianuarie 2017 până în iunie 2019), prin PNDL au fost inaugurate 68 de unități de învățământ din 586 promise.

Dăncilă spune că se află în lucru 2.800 de grădinițe, școli și licee (cu fonduri guvernamentale). Din datele oficiale rezultă că sunt planificate numai 1.386 de astfel de investiții. Din care au fost finalizate 137.

Jurnaliștii Newsweek România arătă că banii alocați de guvern pentru reabilitatarea a peste 840 de școli cu toaleta în curte nu au fost, încă folosiți de autoritățile locale. Procedurile sunt greoaie și asta se vede din faptul că nu s-au emis deconturi pentru lucrări.

Citiți mai multe pe Newsweek.ro.

Facebook Forum

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG