Linkuri accesibilitate

Newsweek: Departamentul pentru Armamente al Ministerului Apărării, blocat. Nimeni nu semnează pentru corvete


Licitația pentru viitoarele corvete ale Armatei române va fi decisă, oficial, de către Departamentul pentru Armamente, structură subordonată ministrului Apărării. Multele controverse, însă, au lăsat Departamentul fără șefi iar înlocuitorii nu vor să semneze nici o decizie.

Săptămâna aceasta, generalul de brigadă Ionel Loțan, locțiitorul șefului Departamentului pentru Armamente, și-a depus raportul de pensionare, în plin scandal legat de achiziția celor patru corvete. Surse din MApN au confirmat pentru Newsweek România că raportul de pensionare a fost aprobat.

Raportul de pensionare a fost aprobat de către ministrul Gabriel Leș. Partea gravă este că, deși Departamentul a rămas fără conducere, nimeni nu vrea să preia comanda unității.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, ministrul Gabriel Leș l-a demis pe Andrei Ignat, secretar de stat și șeful Departamentului pentru Armamente. Acesta a fost dat afară, oficial, pentru management defectuos, dar mai ales pentru că a "sabotat" licitația pentru achiziția celor patru corvete destinate Armatei române. Valorea contractului depășește 1,6 miliarde de euro.

Citește mai multe pe Newsweek.ro

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG