Linkuri accesibilitate

Newsweek: Ilegalități la nivel înalt. Toți capii Poliției Române, cu salariile la secret


Ioan Buda a fost demis din funcția de șef al Poliției Române de fostul ministru de Interne, Nicolae Moga

Șeful Poliției Române, șeful Poliției Rutiere și șeful Poliției de Frontieră nu și-au publicat salariile, deși legea îi obligă să facă acest lucru, scriu jurnaliștii de la Newsweek România.

Șeful Poliţiei Române, Ioan Buda a fost demis de fostul ministru de Interne, Nicolae Moga. Chestorul General de Poliție Ioan Buda și-a publicat „Declarația de avere” luna trecută. Doar că acolo unde trebuia să menționeze salariul încasat, Buda a decis să șteargă cifrele cu un marker alb. Și în „Declarația de avere” din 2018, Buda și-a șters salariul încasat ca polițist.

Buda a fost înlocuit de adjunctul său – Dragnea Florian. Și acesta a decis să nu își facă publice veniturile salariale potrivit ”Declarației sale de avere” publicată pe site-ul Poliției Române. Adjunctul Poliției Române, Apreutesei Will are și el veniturile șterse din Declarația de avere. În schimb, putem afla că soția lui a câștiga suma de 41.000 de lei ca expert superior la Institul national de Statistică.

Brigada de Poliție este condusă de Gîlceavă Victor care este Șef de Brigadă. Declarația sa de avere (din 2018) se află pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, dar – nicio surpriză – Gîlceavă a decis să își șteargă cu un marker de aceeași culoare, albă, veniturile de bugetar.

Poliția de Frontieră va fi condusă, potrivit rotației cadrelor, de fostul șef al Poliției Române, Ioan Buda.

Până săptămâna aceasta, șeful Poliției de Frontieră a fost Adrian Popescu. În Declarația sa de avere din 2019, și acesta și anonimizat veniturile. În schimb, poți afla că soția lui a câștigat suma de 90.000 de lei.

Citiți mai multe pe Newsweek.ro

Facebook Forum

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG