Linkuri accesibilitate

Newsweek: Nominalizat la Interne, Moga de la PSD - vilă sub acoperire lângă vilele fraților Mazăre


La 11 ani de la trimiterea în judecată a lui Radu Mazăre în dosarul retrocedărilor, acesta a fost condamnat la nouă ani. În 2008, însă, când era primar, consilierii locali au votat ca Primăria Constanța să nu se constituie parte civilă în dosar. Printre consilieri, Nicolae Moga.

Moga este azi nominalizat de către premierul Viorica Dăncilă să fie ministru de Interne. E posibil, însă, ca pesedistul să fie de partea greșită a baricadei. În 2008, din postura de consilier local la Constanța, îi făcea pantofii lui Mazăre și milita pe față împotriva DNA, scriu jurnaliștii de la Newsweek.

Iată cum descria scena Info Sud-Est (în februarie a.c., după condamnarea lui Mazăre):

„Nicolae Moga, actual senator PSD și un apropiat al lui Radu Mazăre, i-a avertizat pe consilieri să aibă grijă când citesc adresa de la DNA <ca să nu cadă în vreo capcană> a procurorilor:

«Dacă doreşte, să consulte… Dar înainte să aflăm punctul de vedere al comisiei juridice. Dar, vă atrag atenţia, domnilor consilieri, să nu cumva să intrăm într-o capcană (…) Consultaţi documentele şi, atenţie, gândiţi-vă la capcane! Pentru că, constituirea de parte civilă a Consiliul Local implică…. Nu trebuie să vă spun mai mult».

Moga s-a ferit să fie foarte explicit pentru că știa că stenograma ședinței respective urma să ajungă la DNA. La finalul ședinței, replica de încheiere a lui Mazăre a trădat limbajul codat al lui Moga: <Vă mulțumesc pentru că interesele politice nu au fost mai importante decât libertatea oamenilor>.

Apoi, înainte să ia cuvântul reprezentantul comisiei juridice din CL, Moga subliniază din nou că stenograma va ajunge la DNA: «Aţi fost atent ce zice… toată stenograma şedinţei se va duce, în plic, la DNA»."

Citiți mai multe pe Newsweek.ro

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG