Linkuri accesibilitate

Newsweek: Omul de încredere al lui Dăncilă, responsabil de lipsa autostrăzilor


CNAIR se ocupă cu marile proiecte de infrastructură

Costin Mihalache a gestionat construcția de autostrăzi, la care România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană. Apoi a fost promovat șeful cancelariei premierului.

Costin Mihalache a fost președintele Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) începând cu luna mai a anului 2018. A mai ocupat această poziție între 2013 și 2016, când compania funcționa sub altă denumire.

CNAIR se ocupă cu marile proiecte de infrastructură. România se află pe ultimul loc în UE în materie de autostrăzi, cu 805 kilometri de autostradă. Ungaria are un număr dublu de kilometri de autostradă. În anii de guvernare ai PSD (din 2012), nu s-a deschis niciun nou șantier de infrastructură mare.

În 2017, nu s-a inaugurat niciun kilometru de autostradă. În 2018, CNAIR și-a asumat să termine peste 100 de kilometri de autostradă, dar a realizat mai puțin de jumătate. Este exact perioada în care Mihalache a fost președintele Consiliului de Administrație al Companiei de Autostrăzi și Drumuri (al doilea mandat).

După atâtea nerealizări, persoana care gestionează construcția de autostrăzi din poziția de președinte al Consiliului de Adminsitrație al CNAIR a fost promovată șef al Cancelariei premierului Viorica Dăncilă.

Citește mai multe pe Newsweek.ro

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG