Linkuri accesibilitate

Newsweek. Revoluţia Pământului Plat România


„Şi totuşi nu se învârte“ e varianta răsturnată a vorbelor lui Galileo Galilei care se aude tot mai mult în ultimii ani. Teoria Pământului Plat neagă forma rotundă a Terrei.

Susţine, practic, că Pământul este un corp fix, plat, înconjurat de Antarctica, deasupra căruia se învârt soarele şi luna. Teoria, dezbătută în străinătate, prinde tot mai mult pe pământ românesc.

Newsweek România a vrut să vadă dacă „Mișcarea Pământului Plat“ există și în România. Unde poţi verifica prima oară amploarea unui fenomen, fără sondaje de opinie sau alte experimente sofisticate? Pe Facebook.

Cel mai mare grup de pe această rețea de socializare care susţine teoria că de fapt Pământul nu este rotund este cel cu numele „Revoluţia Pământului Plat România“.

Înfiinţat acum trei ani, a adunat de-a lungul timpului peste 5.000 de membri. Pe platformă sunt publicate aproximativ zece postări zilnice.

Majoritatea membrilor sunt activi, postează documentare, clipuri video și imagini care prezintă argumente în favoarea discului pe care stă omenirea.

Postările sunt însoțite de valuri de opinii exprimate în comentarii, stârnind discuţii uneori contradictorii. De ce? În grup se infliltrează şi curioşi din tabăra adversă, din pură curiozitate sau pentru a încerca să le schimbe mentalitatea.

Cum intri în familia celor care nu cred că Terra e rotundă? Trebuie să răspunzi la întrebări despre modul în care crezi că se învârte Pământul, despre „minciunile spuse de reprezentanţii ASA“ şi dacă eşti de acord să inviţi încă zece prieteni să ţi se alăture.

Odată intrat în grup, ce trebuie să faci să nu fii exclus? Să nu laşi comentarii lipsite de conţinut, mesaje care să instige, jignească sau să batjocorească teoria. De asemenea, nu sunt permise discuţiile religioase care nu sunt direct legate de Pământul Plat.

Există şi alte grupuri mai mici care susţin aceeaşi cauză, precum: Pământul Plat România (1.886 membri) şi Pământul Plat Roamania (228 membri).

Dar și două pagini de Facebook: Revoluția Pământului Plat (1.613 de aprecieri) şi Pământul Plat România (480 de aprecieri).

Citiți articolul integral pe Newsweek.ro

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG