Linkuri accesibilitate

Newsweek. Șeful comisiei care l-a albit de plagiat pe Iordache i-a fost coleg acestuia în PSD


Deputatul PSD Florin Iordache, fost ministru al Justiției în perioada în care a fost adoptată OUG 13.
Deputatul PSD Florin Iordache, fost ministru al Justiției în perioada în care a fost adoptată OUG 13.

Posibil conflict de interese: profesorul universitar Gheorghe Popescu, șeful Comisiei de lucru care a stabilit, în ciuda evidențelor, că deputatul Florin Iordache nu a plagiat în teza de doctorat, a fost coleg în Parlament cu acesta, scriu jurnaliștii de la Newsweek.

Popescu și Iordache au fost deputați PSD între 2000 și 2004, iar în 2013, o coaliție din care făcea parte PSD l-a numit pe același Popescu manager la un spital din București.

O posibilă explicație pentru scandalosul verdict luat, la sfârșitul anului trecut, de către Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) în analiza tezei de doctorat a deputatului PSD Florin Iordache, teză plină de fragmente plagiate, după cum a arătat Newsweek România, din nou, la puțin timp după anunțarea deciziei.

Șeful Comisiei de lucru care a analizat suspiciunile de furt academic a fost coleg de deputăție, în același mandat, cu Iordache. Între 2000 și 2004, Gheorghe Popescu a fost deputat de Gorj, iar Iordache, de Olt. Popescu, în prezent profesor la Universitatea Creștină ”Dimitrie Cantemir” din București este membru al Comisiei de Științe Economice și Administrarea Afacerilor din CNATDCU, comisie unde a fost evaluată lucrarea.

Teza lui Iordache, „Impactul corporațiilor transnaționale asupra proceselor de integrare economică a României în UE”, a fost susținută de acesta în 2007, la Universitatea Liberă Internațională din Moldova cu sediul în Chișinău. Ulterior, a fost echivalată în România.

Citiți articolul integral pe Newsweek.ro.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG